Marcel Ciolacu: Dacă trece moţiunea de cenzură vom veni la putere. Propunerea PSD pentru prim ministru este Alexandru Rafila

11-02-2021 22:09


Marcel Ciolacu: Dacă trece moţiunea de cenzură vom veni la putere. Propunerea PSD pentru prim ministru este Alexandru Rafila

Marcel Ciolacu a declarat că în cazul în care va trece moţiunea de cenzură pe care PSD doreşte să o depună în Parlament, până la finalul acestei sesiuni, social-democraţii vor prelua puterea şi că propunerea de premier rămâne medicul Alexandru Rafila.

 

"Dacă trece moţiunea de cenzură vom veni la putere cu programul nostru de guvernare, cu altă filosofie şi abordare a acestei crize atât în sănătate, cât şi în economie şi nu avem nicio problemă să ne asumăm guvernarea”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

Ciolacu a adăugat că propunerea de premier a PSD rămâne, deocamdată, medicul Alexandru Rafila.

”Până în acest moment e o decizie a partidului că propunerea PSD pentru funcţia de prim ministru este domnul Alexandru Rafila. Nu este altă decizie. În acest moment, dacă mă întrebaţi, domnul Alexandru Rafila este propunerea”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că în acest ciclu electoral, PSD "nu are cum" să facă guvernare cu PNL.

"Din punctul meu de vedere, PSD, în acest moment, nu are cum să facă vreodată guvernare comună cu PNL. Cel puţin în acest ciclu electoral. Vom veni cu prim-ministru propunere şi ne vom creiona o majoritate, dar să ajungem acolo. Momentan avem un Guvern cu anumite responsabilităţi pe care nu şi le fac şi când vom depune moţiunea de cenzură, Doamne ajută să treacă, ne asumăm guvernarea”, a adăugat Marcel Ciolacu.

 

Ciolacu ar vrea alegeri anticipate

Presedintele social-democraţilor a precizat, de asemenea, că un exerciţiu democratic poate însemna şi organizarea de alegeri anticipate.

"Un exerciţiu democratic înseamnă şi alegeri anticipate. De ce le excludem? Am avut două rânduri de alegeri în plină pandemie, aşa a vrut preşedintele, a vrut guvernul său, să îi trăiască, să se ocupe, să îi stăpânească, să le ceară să facă lucrurile pentru care i-a trimis acolo, nu să se certe. Cum pe acelaşi subiect patru partide diferite îşi dau cu părerea despre acelaşi subiect şi fiecare are o părere. Ăsta-i guvern? Guvern înseamnă o echipă”, a declarat Ciolacu.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO