Din minunile politicii romanesti. Racheta blonda nascuta din locomotiva cheala

13-09-2011 08:21

Traian Basescu si Elena Udrea

La scoala de vara a tineretului din PDL s-au zis multe. Sau mai bine zis „a zis multe”.

Pe langa faptul ca presedintele Traian Basescu le-a spus clar, in fata, ca de aceasta data, la alegerile din 2012, nu o sa mai mearga cu cioara vopsita, chiar daca va fi verde, unul dintre cele mai neplacute adevaruri a fost cel referitor la lipsa unui „el lider maximo”.

Si „s-a mai zis” ceva atunci, la fel de important, aruncat aparent la intamplare, „ca veni vorba”. S-a pomenit numele lui Margaret Thatcher (nu numai un mare politician, dar si un fin cunoscator al whiskey-ului, „ca veni vorba”).

Ei bine, toate aceste detalii apar in conditiile in care PDL-ul are o mare problema in momentul de fata, iar asta o stiu toti, inclusiv Antonescu si Ponta, care si-au impartit deja functiile de premier si presedinte.

PDL nu mai are o locomotiva.

Pedelistii nu mai au pe cineva care sa faca baie de multime si sa se intoarca la popor atunci cand ii convine. Cineva care sa rada natural sau teatral in aproape orice dialog, chiar si atunci cand e vorba de un atac la persoana. Cineva care sa se transforme in jucator atunci cand o cer interesele politice sau de stat, chiar daca atunci, pe moment, pare sa piarda din imaginea electorala.

Cineva care sa fie in stare sa ofere un show chiar si atunci cand se vede cu presedintele nervos al Frantei la ditamai summitul sau dimpotriva, cand discuta cu sinistratii betivi de la inundatii.

Un om care sa aiba intotdeauna ultimul cuvant, chiar si atunci cand este incoltit cu vreo inregistrare video compromitatoare sau cand este acuzat de furt pe baza unor povesti din popor. Un om care sa stie ce sa promita, la locul si momentul potrivit, dar care sa gaseasca apoi o scuza credibila pentru fagaduiala incalcata.

Un personaj care sa fie in stare sa se lupte cu toti dusmanii politici, chiar si suspendat, acuzat, denigrat, amenintat, injurat si infierat. Iar daca e nevoie, sa aiba curajul sa arate ca exista o barna in ochii colegilor de partid, dupa ce isi recunoaste paiul din fundul propriu.

Bineinteles, el stie ca zicala spune exact invers, dar a demonstrat deja ca este in stare sa-si lanseze propria zicatoare, iar norodul a invatat-o cu mare placere - Romania fiind singura tara din lume unde iarna nu-i ca vara.

Pedelistii nu mai au pe cineva care sa adune aplauze atunci cand isi tunde singurul somoiog de pe chelie sau pe cineva care sa se plimbe pe Valea Oltului ca pe un podium de moda, provocand a doua zi o adevarata isterie vestimentara, chiar daca era vorba de un fes banal, ce-i drept, lasat un pic pe ceafa …

Nu au pe cineva care sa fie in stare sa le dea lectii chiar si celor mai inraiti carcotasi despre felul in care se bea un whiskey sau pe cineva care sa dea un nou sens licuriciului, mult mai popular.

Cineva care sa fie capabil sa se uite chioras la ziaristi (in mod natural) si sa-i injure cand crede ca e singur cu nevasta sau dupa o conferinta de presa (printre dinti, dar suficient cat sa auda cine trebuie).

Pedelistii nu mai au pe cineva care sa se mandreasca cu originea lui simpla, din popor, si meseria aspra pe care a avut-o inainte de a deveni presedinte, chiar daca s-a speculat in privinta relatiei cu fostul regim. Nu mai au pe cineva care sa fie in stare sa declanseze in mod intentionat o criza politica si sa iasa invingator din lupta, pentru ca la asta se pricepe cel mai bine.

PDL nu mai are o persoana careia sa-i nu-i fie teama sa se afiseze cu tiganii sau maghiarii din Romania in orice imprejurare, dar care sa dea un sut unei alte minoritati - armenilor - pentru ca a luat-o gura pe dinainte.

Sau poate ca in PDL exista aceasta persoana? Gurile rele spun ca locomotiva batrana si ruginita, depasita de vremuri, poate fi inlocuita cu succes de o racheta tanara si blonda, care tine pasul cu aceasta epoca moderna.

O cheama Elena si a incercat deja sa demonstreze ca poate tine piept aproape oricarei situatii dintre cele enumerate mai sus. Multe dintre aceste conditii deja le-a indeplinit.

Faceti un exercitiu si convingeti-va.

Sursa: Cristian Matei


VIDEO PROTVPLUS.RO