Ministrul Vreme catre elevi: Sa facem ca persoanele in varsta sa fie din ce in ce mai putine

12-09-2011 21:24

Valerian Vreme

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat, luni, la festivitatea de deschidere a anului scolar de la Liceul de informatica "Grigore Moisil" din Capitala, ca Romania are resursa umana pregatita sa faca fata provocarilor din domeniul informatic.

Dupa intonarea imnului national in deschiderea festivitatii, ministrul Valerian Vreme le-a spus elevilor ca, in urma cu 30 de ani, a terminat si el tot Liceul Grigore Moisil dar din Iasi si ca isi aminteste cu placere de acei ani.

Ministrul Comunicatiilor a mai spus ca a venit la deschiderea anului scolar pentru a transmite mesajul Guvernului din care face parte si care doreste sa sprijine domeniul informatic, catalogat ca o mare provocare a Romaniei.

Ministrul a subliniat ca in acest domeniu lucrurile au evoluat foarte mult comparativ cu anii in care el a fost liceean si, daca atunci cand se discuta despre informatica totul era o noutate, acum pe banca fiecarui elev se gasesc instrumente informatice.

Ministrul Comunicatiilor a redat un citat din Grigore Moisil care spunea ca oamenii se impart in doua categorii respectiv persoane varstnice si persoane care utilizeaza calculatorul. "Sa facem in asa fel incat persoanele in varsta sa fie din ce in ce mai putine si tot mai multi sa poata utiliza calculatorul", a subliniat Valerian Vreme.

In incheierea discursului sau, demnitarul le-a urat elevilor de la Grigore Moisil ca la sfarsitul celor patru ani de studiu sa fie multumiti de ceea ce au acumulat.

Procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat in sectiunea de vara la Liceul de informatica Grigore Moisil din Bucuresti a fost de peste 96%, iar unul dintre elevii liceului a obtinut in aceasta vara medalia de argint la Olimpiada Internationala de Informatica din Yakutia (Rusia).

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26