Deputatul PDL Raluca Turcan: "Eu cred ca remanierea guvernamentala trebuie facuta"

12-09-2011 11:47

Raluca Turcan

In timp ce PDL se afla in plina dezbatere referitoare la eventualele schimbari care ar trebui facute in acest partid, deputatul democrat-liberal Raluca Turcan isi da cu parerea in privinta cabinetului Emil Boc.

Mai exact, Raluca Turcan face o scurta analiza, pe blogul personal, a situatiei in care se afla acum Partidul Democrat Liberal. Pe langa discutiile referitoare la posibilitatea infiintarii Miscarii Populare, ca alternativa la Uniunea Social-Liberala, deputatul este de parere ca PDL trebuie sa aiba in vedere situatia economica a Romaniei, in contextul problemelor economice ale Europei.

"Trebuie, de exemplu, sa oferim oamenilor o viziune pentru Romania post-criza. Daca 2011 este anul iesirii din criza, atunci acest lucru inseamna o noua viziune de dezvoltare, pe care PDL trebuie sa o produca. Oportunitatile de dezvoltare se valorifica pe baza unei noi abordari; un stil de guvernare neimaginativ si neadaptativ le va sufoca." este de parere Raluca Turcan.

Tot ea sustine ca partidul de guvernamant ar trebui sa-si faca propriul bilant, deoarece a trecut un an de la ultima remaniere.

"Si mai avem 3 luni si jumatate pana intram in anul electoral 2012. Avem deci o perioada in care trebuie sa reflectam asupra corectiilor de parcurs, asupra obiectivelor inca neatinse ale guvernarii (...) Trebuie sa gandim bine daca intram in anul electoral cu aceeasi echipa guvernamentala sau daca facem schimbari care sa dinamizeze activitatea si sa transmita un mesaj catre alegatorii pe care dorim sa-i recastigam. Eu cred ca remanierea trebuie facuta, iar PDL trebuie sa vina cu o garnitura innoita de ministri, capabila sa duca mai departe reformele la care ne-am angajat si totodata sa fie vectori de mesaj ai partidului in 2012." - crede Raluca Turcan.

Deputatul mai mentioneaza ca, in opinia sa, este nevoie si de o discutie referitoare la secretarii de stat, directorii de agentii guvernamentale si sefii de institutii deconcentrate din judete.

"Schimbari serioase trebuie operate si aici, in baza evaluarilor din ministere si judete. Si mai trebuie sa dam raspunsuri in ceea ce priveste reforma statului. Reducerea numarului de parlamentari si reorganizarea administrativ-teritoriala, simplificarea birocratiei si largirea sectorului privat, impunerea respectarii legilor si limitarea coruptiei sunt lucruri la care ne-am angajat si pe care inevitabil se va construi mesajul nostru electoral in 2012." - scrie, pe blog, deputatul Partidului Democrat Liberal.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO