Deputatul Mihail Boldea, asteptat la DNA Galati si la sediul DIICOT pentru audieri

Ultima actualizare: 08-08-2012 00:32
Mihail Boldea

Mihail Boldea, cercetat pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat sa se prezinte la sediul DNA Galati, el fiind asteptat, miercuri dimineata, si la DIICOT.

Boldea a primit, miercuri dimineata, in jurul orei 7.00, o citatie din partea DNA, pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galati al Directiei Nationale Anticoruptie.

Documentul a fost lasat in cutia postala de la domiciliul acestuia de catre doua persoane care nu au dorit sa ofere detalii. Surse judiciare au confirmat insa ca procurorii DNA il asteapta, la randul lor, pe Mihail Boldea pentru a-l audia. Boldea a fost citat la audieri si la DIICOT, unde este asteptat in aceasta dimineata.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, deputatul nu s-a prezentat in fata procurorilor. Deputatul Mihail Boldea a primit, marti dupa-amiaza, la domiciliul sau din Galati, o citatie prin care este solicitat sa se prezinte, miercuri dimineata, la audieri la sediul DIICOT Galati, actul fiind adus de catre un politist care insa nu a vrut sa spuna daca parlamentarul era sau nu in casa.

Camera Deputatilor a aprobat, marti, prin vot secret, cererea de perchezitie domiciliara, retinere si arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL). Cererea ministrului Justitiei privind ridicarea imunitatii parlamentare a deputatul Mihail Boldea a fost votata, marti, in plenul Camerei Deputatilor, pentru adoptarea acesteia fiind necesare voturile a jumatate plus unul din numarul parlamentarilor prezenti.

Decizia Camerei Deputatilor privind ridicarea imunitatii parlamentare a lui Mihail Boldea trebuie publicata in Monitorul Oficial, dupa intrarea ei in vigoare urmand a fi aplicata de catre procurorii DIICOT.

Astfel, procurorii DIICOT, dupa publicarea deciziei in Monitorul Oficial, urmeaza sa ii faca perchezitie deputatului, apoi sa-l retina, ca in final sa ceara judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea preventiva a politicianului.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galati au solicitat procurorului general al Romaniei, Codruta Kovesi, sa faca demersurile necesare pentru obtinerea avizului in vederea formularii cererii de perchezitie domiciliara, retinere si arestare a deputatului Mihail Boldea, cererea urmand parcursul legal, in final Camera dandu-si votul.

Potrivit procurorilor DIICOT, sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 - 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.

Pentru obtinerea foloaselor materiale injuste, in perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infractional organizat impreuna cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat in cadrul Baroului Galati, Aurica Maria Luchiniuc - membru in cadrul Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati si fost subprefect al judetului Galati, Elena Petrea - secretar in cadrul Cabinetului Individual de Avocatura "Boldea Mihail" si Tanase Petrica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO