La Galati, nimeni nu l-a mai vazut pe deputatul Boldea de duminica. Cum a decurs votul din Parlament

Dată publicare: 20-03-2012 10:56
Dată actualizare: 24-10-2012 12:36


Deputatul Mihail Boldea poate fi perchezitionat, retinut sau arestat. Prin vot, colegii parlamentari i-au ridicat imunitatea. A fost o decizie care s-a luat greu, nu pentru ca alesii n-ar fi fost hotarati, ci pentru ca nu au venit toti la lucru.

In conditiile in care procurorii au cerut perchezitionarea, retinerea si arestarea lui Mihai Boldea, deputatii ar fi vrut sa voteze in trei etape cererea. Ar fi fost o premiera.

"In comisia juridica reiese ca ati votat separat pentru perchezitie, retinere si arestare preventiva. Noi vom vota impreuna sau separat?"

Imediat, dilema deputatului Marton Arpad a primit raspuns clar si ferm.

"Nu putem sa dam un vot global" spune Daniel Buda, deputat PDL. "Suntem intr-o eroare si asta din cauza comisiei juridice" e concluzia lui Daniel Oajdea, deputat independent.

Pentru discutii, eroarea a consumat cateva ore. Intre timp, cei din staff-ul tehnic s-au chinuit sa faca rost de sase urne, iar cei din conducere au chemat la lucru pe toata lumea. In convalescenta dupa operatie la nas, a venit bandajat si acest deputat.

Dupa ce s-au asezat in banci, gata sa voteze de trei ori, dilema a revenit. Si personajele sunt aceleasi.

In absenta multora dintre colegi, cei de la putere nu au putut asigra cvorumul de sedinta. Dupa indelugi numaratori, le mai trebuia un vot. In sprijinul lor, au venit aproximativ 20 de colegi de la PSD si PNL.

18 alesi i-au tinut partea colegului Boldea. Insa 141 au fost de acord ca procurorii si judecatorii sa-l perchezitioneze, sa-l retina si sa-l aresteze. Inivitat la sedinta, deputatul acuzat de fals, inselaciune si uz de fals nu le-a raspuns colegilor si nici nu a venit la discutii. Apropiatii sai de la Galati spun ca nu l-au mai vazut in oras de duminica.


VIDEO PROTVPLUS.RO