Boc, despre noua harta a Romaniei: Toate partidele vor pierde sefii de consilii judetene

15-06-2011 00:34
Sursa: Mediafax

Noua harta a Romaniei

PDL va continua discutiile cu partenerii pentru reorganizarea administrativa a tarii, mentinandu-si opinia ca ideea constituirii a opt judete mari este cea mai buna, iar angajarea raspunderii pentru acest proiect ramane o varianta luata in calcul.

"Discutiile continua cu partenerii de coalitie, incercam sa explicam tuturor avantajele. Nu sunt avute in vedere avantaje pentru un anumit partid, toate partidele vor pierde sefii de consilii judetene. Nu am luat decizia privind modalitatea de promovare, avem toate alternativele la indemana, inclusiv angajarea raspunderii", a spus Boc, la postul public de televiziune.

El a sustinut totodata ca organizarea unui referendum s-ar impune doar pentru modificari teritoriale in interiorul unui judet, dar nu si pentru un proces general de reorganizare administrativa, aplicat la nivel national.

Iata noua HARTA a Romaniei:

Harta Romaniei este interactiva si la trecerea cu mausul peste ea puteti vedea ce judete fac parte din fiecare regiune. Cu un CLICK puteti afla numarul de locuitori si Capitala din fiecare nou judet propus de politicieni.

Premierul a apreciat ca reorganizarea administrativa este posibila, in varianta propusa de PDL, prin recunoasterea personalitatii juridice in cazul celor opt regiuni de dezvoltare existente, fara modificarea Constitutiei.

Argumentele prezentate de seful Guvernului pentru reorganizarea administrativa au fost in continuare simplificarea birocratiei, reducerea costurilor cu functionarea statului, "destructurarea unor retele clientelare locale si judetene", precum si o absorbtie mai buna a fondurilor europene. "Nu poti sa ai un motor nou intr-o caroserie veche, cu roti uzate", a spus Boc.

El a sustinut totodata ca oficialii europeni au transmis autoritatilor de la Bucuresti ca, daca tara ar fi impartita in judete mai mari, pentru fiecare regiune ar putea fi atrase fonduri UE de cate trei miliarde euro.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26