Deputatii si-au batut propriul record si au inchis o sedinta in 15 secunde. Hrebenciuc a anuntat chiar o lipsa de "forum"

13-05-2014 13:38


Deputatii au mai batut, marti, un trist record. Alesii au avut o sedinta care a durat fix 15 secunde. Adica atat cat presedintele sa anunte de la tribuna Camerei Deputatilor ca numarul absentilor este cu mult mai mare decat cel al prezentilor.

Asadar, sedinta a fost suspendata din lipsa de cvorum, insa multi politicieni au tinut sa semneze grabiti listele cu prezenta, ca sa-si incaseze banii pentru o zi de activitate.

"Sunt prezenti doar 151 de colegi care au semnat. Absenti fiind 251, neavand forum, declar inchisa sedinta noastra de astazi", a anuntat in plen Viorel Hrebenciuc.

Asadar, din 402 deputati, doar 151 au semnat, marti, pentru prezenta. Anuntul privind suspendarea lucrarilor a gasit in sala si mai putini parlamentari. De ce nu au venit la lucru, greu de spus.

"Sedintele dureaza cat dureaza, bine ca s-a tinut, bine ca a fost scurta. Acuma, cat de scurt si cat de lung e ceva nu putem noi sa ne dam cu parerea neaparat", a spus Cristian Rasmerita, deputat.

Multi dintre intarziati s-au intors din drum dupa ce au aflat de la colegi ca sedinta lor s-a terminat. Au fost si destui care au crezut ca totul este o gluma si au tinut sa vada cu ochii lor daca in sala se mai lucreaza sau nu.

Culmea este ca multi dintre deputati s-au inghesuit sa semneze listele de prezenta chiar si dupa anuntul privind suspendarea lucrarilor. In acest fel isi vor primi diurna - ca si cum lucrarile s-ar fi tinut dupa programul anuntat.

Deputatii ar fi trebuit sa se pronunte, merti, asupra mai multor legi importante, inclusiv asupra cerererii DNA privind incuviintarea arestarii preventive a colegului lor, Florin Popescu.

VIDEO PROTVPLUS.RO