Dăncilă îi solicită lui Iohannis să ceară la Sibiu ”aderarea noastră la Spațiul Schengen”

Ultima actualizare: 08-05-2019 15:01

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis ca în cadrul Summitului de la Sibiu să ceară aderarea României la Spaţiul Schengen şi încetarea MCV.

”Îi solicit domnului președinte Iohannis ca în cadrul summit-ului de la Sibiu să ceară aderarea noastră la Spațiul Schengen și încetarea mecanismului de cooperare și verificare, pentru că orice reuniune trebuie să aibă un rezultat concret pentru cetățeni. În rezultatele acestui summit trebuie să se regăsească și interesele României și ale românilor.” - a spus Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Ea l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că își urmărește doar interesul personal și electoral.

”România găzduieşte, la Sibiu, Summit-ul şefilor de stat de şi guvern, un eveniment important atât pentru ţara noastră, care deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, cât şi pentru viitorul proiectului european. Guvernul României, miniştrii PSD şi ALDE au dovedit în toate evenimentele organizate în mandatul Preşedinţiei rotative că promovează interesele României, ale UE şi că au capacitatea să propună soluţii agreate de către toate statele membre. Am încercat să construiesc o relaţie normală cu o instituţie a statului român, pentru beneficiul României şi al românilor. Acest lucru nu a fost o rugăminte, a fost un gest de normalitate. Văd realitatea, văd că interesul personal, interesul electoral al preşedintelui Iohannis este cel care contează.” - a spus Dăncilă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO