Dacian Ciolos si Anca Dragu nu au vrut sa piarda timpul la comisiile care cauta "gaura" din buget. Ce scrisoare au trimis

Ultimul update: Duminica 12 Februarie 2017 07:16
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2017 11:22
Categorie: Politic
Anca Dragu si Dacian Ciolos

Dacian Ciolos si Anca Dragu nu s-au prezentat joi in fata comisiilor parlamentare de buget-finante. Cei doi erau asteptati sa dea declaratii in scandalul "gaurii de 10 miliarde de lei", in calitate de fost premier si fost ministru de Finante.

Astfel, Dacian Ciolos a trimis o scrisoare membrilor comisiilor parlamentare in care precizeaza ca "verificarea exercitiului bugetar cu privire la executia bugetara din 2016 trebuie sa beneficieze de suportul tehnic al directorilor de specialitate din ministerele implicate in constructia si rectificarea bugetului anual al Romaniei".

De asemenea, intr-un document transmis acestor comisii de buget-finante, se arata ca "nu se poate vorbi despre o 'gaura' a veniturilor bugetare".

"Nu se poate vorbi de o „gaura” a veniturilor bugetare, intrucat o analiza cuprinzatoare trebuie sa tina seama de ambele parti ale bugetului general consolidat – venituri si cheltuieli – precum si de corelatiile dintre acestea. De exemplu, intr-o analiza corecta nu se poate mentiona o nerealizarea a veniturilor din fonduri europene provenita dintr-o estimare initiala nerealista fara a preciza ca aceasta are o contrapartida similara in ceea ce priveste cheltuielile bugetare.

Trebuie facuta distinctia intre diferitele tipuri de venituri bugetare si caracteristicile acestora, precum si intre veniturile programate si colectate de MFP/ANAF si aprobate de Parlamentul Romaniei - care au fost realizate la nivelul programat - si celelalte categorii (venituri nefiscale ale institutiilor autofinantate, taxa clawback) unde MFP produce doar estimari pe baza datelor istorice, si a caror deviere fata de prognoza nu produce efecte asupra soldului bugetar.

Nu poate fi folosit acest argument pentru justificarea unei eventuale dificultati in realizarea bugetului anului 2017 pentru ca, pe de o parte, veniturile unui an fiscal nu se reporteaza in urmatorul an fiscal, iar, pe de alta parte, nerealizarea unor venituri estimate din fonduri europene nu poate avea impact in finantarea unor cheltuieli curente." - se precizeaza in documentul trimis de Dacian Ciolos si Anca Dragu.

Membrii Comisiilor de buget-finante analizeaza rectificarile bugetare din 2016, date de Guvernul Ciolos, termenul de depunere a raportului fiind data de 15 februarie.

Pana in prezent au fost audiati la comisii: Doru Petru Dudas - vicepresedinte ANAF, Camelia Izvoran - secretar general adjunct la Ministerul Fondurilor Europene, Catalin Gheran - director general Autoritatea de Management Programe, Infrastructura Mare in MFE, Claudia Coman - Directia coordonare si sistem din MFE, Sirma Caraman - secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Daniela Pescaru - secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, Ion Ghizdeanu - presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, reprezentanti ai Ministerului Agriculturii.

Anca Dragu si Dacian Ciolos Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Parlamentarii inca nu au gasit
Parlamentarii inca nu au gasit "gaura" din bugetul guvernului Ciolos si spun ca mai au nevoie de timp
Ancheta pentru
Ancheta pentru "gaura la buget" a Guvernului Ciolos s-a blocat. Cum au fost incurcati parlamentarii de "estimari si incasari"
Dacian Ciolos,
Dacian Ciolos, "raspunsuri pentru Comisia despre nimic": "Gaura din buget mai degraba poate fi considerata o fumigena"
VIDEO PROTVPLUS.RO
viorica dancila si benjamin netanyahu
Viorica Dăncilă s-a întâlnit în Israel cu Benjamin Netanyahu
Toni Greblă: Probabil vom trimite la Cotroceni cazierul Olguţei Vasilescu
Ponta, despre scandalul energetic: ALDE şi PSD au numit proşti şi hoţi
Corina Creţu şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile europarlamentare
Klaus Iohannis a respins a 3-a oară numele propuse de Dăncilă la Transporturi și Dezvoltare
Băsescu: ”Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru al energiei”
primaria sectorului 1
Primarul sectorului 1, acuzat că minte, după o poză pusă pe Facebook: ”Fake news pe față”
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu lideri ai PNL. Orban: "Am fost mai mulţi”
PNL cere sesiune parlamentară extraordinară, pentru abrogarea ”ordonanței lăcomiei”
Klaus Iohannis, alături de liderii Europei, Merkel și Macron. Ceremonie în Germania
Guvernul aprobă înființarea orchestrei UE. Dăncilă: M-am implicat
Iohannis contestă legea care interzice organizarea de referendum în timpul europarlamentarelor