CTP, despre restructurarea aparatului bugetar: „Niște impostori nocivi parașutați prin diverse funcții trebuie dați afară”


Ultimul update: Luni 25 Noiembrie 2019 21:02
Data publicarii: Luni 25 Noiembrie 2019 19:38
Categorie: Stiri Politice

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Pro TV despre rezultatele alegerilor prezidențiale și despre viitorul PSD.

Invitat în cadrul Știrilor Pro TV de la ora 19:00, Cristian Tudor Popescu a declarat că sunt foarte importanți pașii pe care îi va lua Guvernul în următoarele două-trei luni.

„Pașii nu sunt la președinte, pașii sunt la Guvern. Contează enorm ce măsuri va lua Guvernul în următoarele două-trei luni, dacă va reuși să șteargă amintirea guvernării PSD, dacă vor veni cu măsuri raționale, de bună creidnță, pentru cetățeni, nu în paralel cu ei”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El consideră că Guvernul Orban nu poate umbla la salarii și la pensii, însă trebuie să restructureze aparatul bugetar, unde și-au făcut loc tot felul de impostori care trebuie dați afară.

„Nu pot umbla la salarii și la pensii, dar să decongestioneze aparatul de stat, asta da, asta pot să facă. Niște oameni, niște impostori, niște indivizi nocivi, parașutați prin dinverse funcții, trebuie dați afară. Asta nu înseamnă tăierea salariilor”, a spus CTP.

„Dacă nu vor lua astfel de măsuri, PNL va avea probleme în alegerile anticipate și în așegerile locale, extrem de importante”, a adăugat CTP.

Întrebat ce trebuie să facă Dreapta în așteptarea alegerilor locale, acesta a răspuns:

„Dacă nu reușesc o înțelegere PNL cu USR, cu PMP, cu UDMR, atunci n-are niciun rost să mai aibă pretenții, la Capitală, de pildă. O alianță a USR cu PNL poate învinge candidații PSD și pe Gabriela Firea”.

Întrebat dacă ar accepta PNL un candidat al USR, CTP a răspuns: „Dacă judecă cu orgolii, atunci o să facă pe dracu' ghem. Faci alianță, pui candidații pe masă, apoi îi măsori. Așa se face, în mod responsabil și politic autentic, o astfel de alegere”.

Despre capacitatea președintelui Klaus Iohannis de a fi mai vizibil decât a fost până acum, CTP a declarat că i se pare de neconceput să nu fie așa.

„Mi se pare de neconceput ca, măcar în acest an, când sunt alegeri locale și parlamentare la termen sau anticipate, să nu fie mult mai prezent decât a fost, în medie, în acești 5 ani de mandat. Rolul lui este de a media între formațiunile de dreapta”, a declarat CTP.

El consideră că în România s-au produs schimbări autentice, tectonice, și că PSD a primit un mesaj dur din partea unei alte generații de votanți.

„În România s-au produs schimbări autentice, tectonice. Nu sunt schimbări de conjunctură, e o altă generație de votanți care i-a spus PSD că nu se mai poate cu metodele lui Dragnea, cu tot acest anti-occidentalism și xenofobie aberantă și patriotism de paradă până la dezgustător. Dacă PSD dorește să mai rămână în politică, trebuie să vină cu altceva, ăsta este mesajul pe care l-a transmis populația”, a spus CTP, care consideră că PSD nu este, totuși, înfrânt.

„Cu toate că nu are cele 3 milioane și ceva de voturi, pentru că voturile reale ale unui partid sunt cele din turul 1. În turul 2 vin voturile de conjunctură. PSD poate, dacă ia o decizie de reformă efectivă, dacă face schimbări de orientare, de discurs și renunță la acest ceaușism rânced cu care a mers până acum, poate să conteze în politică chiar și anul acesta”, a spus CTP.

El a comentat și despre reprezentativitatea diasporei în Parlamentul României.

„Diasporei trebuie să i se dea o reprezentativitate în politică, în țară, mult mai mare decât până acum. Numărul de parlamentari trebuie să fie de numărul zecilor”, a spus CTP.

Profilul alegătorului din turul 2. CTP: ”Rușine pentru tinerii între 18 și 45 de ani”
CTP: ”Domnul Iohannis a reușit să-l depășească în aroganță până și pe Adrian Năstase”
CTP: Ce înseamnă pentru România creșterea prezenței la vot. ”Este semnificativ”
VIDEO PROTVPLUS.RO