Cristian Diaconescu a plecat din PSD. Nimeni nu stie de ce

24-02-2010 00:00

UPDATE - Panica in PSD, dupa Congresul cu scantei de la sfarsitul saptamanii. Cristian Diaconescu a demisionat din partid si s-a inscris in grupul independentilor din Parlament, condus de Gabriel Oprea.

 

Este, practic, al cincilea social democrat care paraseste corabia. Surse din PSD spun ca plecarile nu se vor opri aici. "Un gest de fripturist", a calificat veteranul Ion Iliescu decizia lui Cristian Diaconescu.

Gabriel Oprea a fost cel care a facut anutul plecarii lui Diaconescu. In tot acest timp, actorul principal tine inca pentru sine motivele "divortului" si din cate se pare, nu i-a raspuns la telefon nici macar noului presedinte al PSD, Victor Ponta.

Cert este ca Diaconescu s-a adresat dimineata Parchetului General, prin care a cerut sa fie anchetat modul in care el ar fi fost urmarit inaintea congresului PSD. Ar fi declarat ca in situatia in care un coleg a comandat filajul, e gata sa plece din partid.

Apele au fost tulburi in jurul fostului ministru de externe incepand de sambata, cand din opozant al lui Mircea Geoana pentru postul de presedinte, s-a transformat subit in aliatul acestuia.

Miercuri, reactiile fostilor colegi in legatura cu fuga lui Diaconescu din partid n-au fost unele prietenoase.

Presedintele PSD Constanta, Radu Mazare il catalogheaza insa pe Cristian Diaconescu drept "o jitie tradatoare", explicand ca prin "jitie" intelege "o jigodie mai mica".

Si despre fostul ministru al muncii, Marian Sarbu, a aparut informatia ca ar fi cu un picior in barca independentilor lui Oprea.

Cristian Diaconescu nu este un oarecare in PSD. Diplomat de cariera, el a intrat in partid acum 7 ani si a fost ministru al justitiei si apoi de externe.

Plecarea lui in cel mai mare secret din PSD a surprins pe toata lumea, inclusiv pe liderii partidului. De marti seara, atat actualul presedinte, Victor Ponta, cat si fostul, Mircea Geoana, au tot incercat, fara rezultat, sa ia legatura cu Diaconescu.

Acesta li se alatura, asadar, celor patru membri PSD, care au parasit deja partidul, dupa Congresul de sambata: Serban Mihailescu, Ioan Muntean, Culita Tarata si Razvan Theodorescu.

Miercuri seara, un al saselea membru PSD, parlamentar, Catalin Cherches, a parasit partidul. Surse din PSD sustin ca printre cei care ar putea pleca s-ar afla si Victor Surdu, iar valul de plecari este abia la inceput.


VIDEO PROTVPLUS.RO