Cota unica NU va creste. Guvernul va taia insa banii de la mai multe ministere

25-10-2013 19:57


Cota unica nu va creste a spus din nou premierul, care a recunoscut insa ca nu sunt bani la buget. Asa ca saptamana viitoare, toate ministerele vor pierde fonduri la rectificarea bugetara.

Subiectul a fost discutat si cu echipa Fondului Monetar International la intalnirea cu Victor Ponta de la Guvern.

Dar din cauza incasarilor foarte slabe, guvernul va taia bani saptamana viitoare de la multe ministere printr-o rectificare bugetara.

"Ceea ce exista cu adevarat este faptul ca avem o rectificare bugetara negativa, pentru ca incasarile prevazute sunt mai mici cu 3,8 miliarde de lei. Asta inseamna, pentru fiecare dintre dumneavoastra, resurse mai putine pana la sfarsitul anului", a declarat premierul.

Situatia nu e deloc roz nici in ceea ce priveste bugetul pe 2014. Premierul neaga public existenta unor discutii despre majorarea cotei la 22%, dar admite ca nici anul viitor nu vor fi bani pentru tot ce si-a propus guvernul.

"La sedinta USL mi s-a parut normal sa informez pe toti cei care nu sunt in Guvern ca o sa avem o rectificare negativa si ca anul viitor nu putem atinge toate tintele: sa si scadem CAS-urile, sa si crestem salariile, sa si crestem pensiile", a mai adaugat premierul.

Deocamdata sunt sigure doar niste majorari foarte mici ale pensiilor si salariilor. In discutia de astazi cu FMI, la care a participat si ministrul Transporturilor, cel mai probabil s-a discutat si despre esecul privatizarii CFR Marfa, subiect abordat si in sedinta de guvern de astazi.

Bugetul pentru 2014 va fi trimis in Parlament la sfarsitul lunii viitoare, iar totul trebuie batut in cuie pana la plecarea delegatiei FMI din Romania pe 5 noiembrie.

Tags: buget, fmi, guvern,

VIDEO PROTVPLUS.RO