Traian Basescu, la summit-ul Consiliului European de la Bruxelles. GALERIE FOTO cu liderii UE


Ultimul update: Luni 28 Octombrie 2013 06:49
Data publicarii: Vineri 25 Octombrie 2013 09:46
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu, Angela Merkel, Jose Manuel Barroso, David Cameron

PROTV NEWS a transmis in direct sosirea liderilor la summitul Consiliului European de la Bruxelles.

Presedintele Traian Basescu se afla vineri la cea de-a doua sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European, iar de la ora 13.45 (ora Romaniei), sustine o declaratie de presa.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca i-a cerut mandat presedintelui Traian Basescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitala europeana. Duminica, seful Guvernului a precizat ca nu a primit inca, pana in acea zi, un mandat din partea presedintelui Traian Basescu pentru reuniunea de joi si vineri.

traian basescu david cameron

Victor Ponta a spus, totodata, ca, dupa vizita pe care o efectueaza in Statele Unite, intre 21-23 octombrie, se va opri si la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialisti europeni.

In intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, este organizat Consiliul European in care se va discuta si despre agenda digitala si modul in care pot fi inregistrate progrese catre finalizarea pietei unice digitale pana in 2015.

Seful statului si-a manifestat public nemultumirea, recent, intr-o conferinta de presa, fata de prestatia premierului Victor Ponta de la Consiliul European pe energie din luna mai.

Premierul Victor Ponta se afla si el la Bruxelles, unde participa la reuniunea liderilor socialisti europeni.

Joi dimineata, inainte de a pleca la Bruxelles, presedintele Traian Basescu a afirmat ca le reaminteste "celor care cred ca viata incepe odata cu ei" ca este unul dintre sefii de stat care au contribuit la agenda UE 2020, in care una dintre componente este digitalizarea. El a precizat ca acest Consiliu European nu ia decizii tehnice, ci este cu oameni politici.

"Vreau sa reamintesc celor care cred ca viata incepe odata cu ei ca sunt unul dintre sefii de stat care au contribuit la realizarea agendei UE 2020, in care unul din pilonii esentiali este digitalizarea. Ar fi fost pacat sa trimitem acolo un incepator", a comentat Traian Basescu. Seful statului si-a manifestat public nemultumirea, recent, intr-o conferinta de presa, fata de prestatia premierului Victor Ponta de la Consiliul European pe energie din luna mai.

Reuniunea Consiliului European a inceput, joi dupa-amiaza, la Bruxelles, in contextul scandalului privind spionajul american, relateaza AFP.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, al carei telefon mobil probabil a fost monitorizat de Statele Unite, a declarat ca "spionajul intre prieteni nu se face", cu ocazia venirii la summitul Consiliului European.

"Avem nevoie de incredere intre parteneri, iar aceasta incredere trebuie restabilita. Aceasta situatie cu supravegherea vizeaza toti cetatenii", a spus Merkel.

"Nu putem accepta in niciun caz acest spionaj sistematic, va trebui sa luam masuri", a declarat, la randul sau, premierul Belgiei, Elio du Rupo.

Inainte de inceperea summitului, presedintele Frantei, François Hollande, si Angela Merkel au avut o intrevedere bilaterala pe tema activitatilor americane de spionaj.
 

Traian Basescu a fost sunat de vicepresedintele SUA, Joe Biden. Au discutat despre Deveselu si Siria
Basescu nu il lasa pe Ponta la Consiliul European:
FULLSCREEN
Traian Basescu, la summit-ul Consiliului European de la Bruxelles. GALERIE FOTO cu liderii UE
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO