Consilierii parlamentarilor: multi si foarte bine platiti din bani publici

23-06-2010 00:00


Valul de reduceri ocoleste Parlamentul Romaniei, unde roiesc in jurul alesilor peste 200 de consilieri, experti, consultanti si referenti. Un aparat stufos, angajat la grupurile parlamentare si bine platit, din banii statului.

In plus, deputatii si senatorii si-au mai angajat, in medie, cate 3 consilieri, fiindca se poate. Niciunul dintre ei nu se gandeste la economii in numele bugetului.

Sunt destule doamne si domnisoare care sunt angajate in functia de consilier parlamentar. In fiecare zi pot fi vazute pe holurile Parlamentului, plimband cate un document de la un birou pana la sala de plen si retur. Sunt foarte misterioase cand vine vorba de activitatea lor.

La Camera Deputatilor sunt angajati 96 de consilieri si referenti, care lucreaza la grupurile parlamentare. Situatia este asemanatoare si la Senat.

Numarul consilierilor este insa mult mai mare, pentru ca fiecare ales si-a angajat in medie 3 oameni la cabinetele parlamentare din teritoriu. Platiti, bineinteles, tot din bani publici, din suma forfetara de peste 10.000 de lei pe luna.

In total, cei 471 de parlamentari cheltuiesc peste un milion de euro pentru salariile lor si chiria birourilor din teritoriu. Unii au chiar sase angajati si nici nu se gandesc la economii.

In teritoriu, nu putine sunt cazurile in care parlamentarii si-au angajat sotiile si copiii in posturi de consilieri sau soferi.

VIDEO PROTVPLUS.RO