Comisia juridica din Senat a respins recalcularea pensiilor militare

01-03-2011 11:56

Senatul Romaniei

Membrii Comisiei juridice a Senatului vor recomanda plenului sa respinga proiectul de lege pentru aprobarea OUG 1/2011, care se refera la recalcularea pensiilor militare. Decizia finala nu apartine insa senatorilor, ci deputatilor.

De 1 Martie, pensionarii militari protesteaza. VEZI traseul din Bucuresti

Este vorba despre proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Aceast proiect a intrunit sase voturi "impotriva", din partea senatorilor PSD si PNL si doua "abtineri" de la senatorii Iulian Urban (PDL) si Gyerko Laszlo (UDMR).

Guvernul a aprobat, la finalul lunii ianuarie, o ordonanta de urgenta care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare.

Acest document stabileste ca procesul de recalculare a pensiilor calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, va fi prelungit pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, ordonanta prevede ca institutiile din sistemul de aparare vor fi obligate ca, pana cel tarziu la 31 octombrie 2011, sa identifice si transmita catre casele de pensii adeverintele privind veniturile obtinute de militari.

Decizia de a emite Ordonanta a fost luata dupa ce Curtea Constitutionala a declarat ca neconstitutionala hotararea privind recalcularea tuturor pensiilor din aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Camera Deputatilor este institutia care va lua decizia finala in cazul acestui proiect de lege privind recalcularea pensiilor militarilor.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO