Antonescu: Caderea Guvernului pana in 2012 este un obiectiv realist

01-03-2011 00:18

Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca demiterea Guvernului inainte de alegerile din 2012 este "un obiectiv realist", insa el nu poate garanta ca se va indeplini.

Antonescu: La motiune le vom spune celor de la putere "Ridica-te si umbla"

Intrebat cum comenteaza afirmatia presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, ca schimbarea Guvernului si demiterea presedintelui sunt improbabile pana in 2012, Antonescu a raspuns: "Nu sunt de acord cu el, daca a zis ca e nerealista (schimbarea Guvernului - n.r.). Sunt lucruri foarte realiste si sunt obiective ale USL. Interpretez declaratia sa ca pe un soi de comentariu sau semipronostic. Nimeni - nici eu, nici Victor Ponta - nu a spus ca e sigur ca la data cutare vom putea schimba presedintele sau guvernul. Am spus doar ca dorim sa facem asta si este bine sa facem asta cat mai repede se va putea. Eu cred ca este un obiectiv realist, insa fara sa garantez, pentru ca nu depinde de noi cand se va realiza".

Fostul presedinte Ion Iliescu a apreciat ca, cel mai probabil, actuala coalitie de guvernare va ramane la putere pana in 2012, termenul viitoarelor alegeri generale. Solicitat sa comenteze legat de un plan al USL de schimbare a majoritatii parlamentare si de suspendare a presedintelui Basescu, eventual pana la 25 martie, presedintele de onoare al PSD a spus ca i s-a parut "nerealist".

"Mie mi s-a parut cam pripita aceasta chestiune. Altminteri, sigur, daca privim starea de spirit a populatiei, populatia ar astepta o schimbare mai rapida. Dar ne aflam in cadrul unor reguli ale functionarii democratiei. Nu se poate genera o asemenea schimbare fara sa realizezi o majoritate parlamentara necesara. Nu avem aceasta majoritate. Ba, din contra", a precizat Iliescu.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26