Codrin Ștefănescu: ”Incredibil! Florin Iordache a avizat pozitiv mizeria de proiect al reziștilor”

17-02-2021 11:55


Codrin Stefanescu

Fostul secretar general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu s-a declarat revoltat de decizia fostului ministru PSD al Justiției, Florin Iordache, care a avizat pozitiv desființarea Secției Speciale, în calitate de președinte al Consiliului Legislativ.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ștefănescu l-a criticat dur pe Iordache, amintind că acesta a fost unul dintre creatorii Secției, unul dintre oponenții Statului Paralel”. 

”Incredibil! Florin Iordache a avizat pozitiv mizeria de proiect al reziștilor privind desființarea Secției de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție( SIIJ)! Tocmai Florin Iordache, unul dintre creatorii Secției, unul dintre oponenții Statului Paralel, fostul luptātor împotriva abuzurilor și încălcărilor drepturilor cetățenești! Omul pe care l-am apărat public de sute de ori! Pe care l-am susținut ca ministru al justiției, pentru care m-am certat rāu cu trădătorul de Grindeanu! Cum se mai schimbā oamenii și ce ușor trădeazā tot în ceea ce au crezut! Jalnic!” - a scris Codrin Ștefănescu pe rețeaua de socializare.

Reacția fostului lider PSD vine după ce Consiliul Legislativ, condus de fostul deputat PSD Florin Iordache, fost susținător al Ordonanței de Urgență 13, a dat aviz favorabil proiectului privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

La începutul anului 2019, Florin Iordache spunea că înfiinţarea secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor este un câştig al reformei în justiţie şi că ar fi bine ca această structură să devină direcţie.

În octombrie 2020, Partidul Social Democrat nu l-a mai susținut pe Florin Iordache pe liste în Parlament, pentru că numele său este puternic legat de Ordonanța 13 privind grațierea corupților, dar și de modificările extrem de controversate aduse legilor justiției.

I-au rezervat, însă, singura instituție din România al cărui șef are mandat pe viață - Consiliul Legislativ. La acea vreme, alegerea sa în această funcție a provocat un scandal, existând suspiciuni că au existat înțelegeri ascunse între PSD și PNL pentru această funcție.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat atunci că nu a existat nicio negociere cu PNL sau cu USR pentru susţinerea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO