Ciolos, despre guvernare: "Nu sunt multumit, doar lenesii si ipocritii sunt multumiti". Planurile premierului dupa alegeri

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04
Dacian Ciolos

 Premierul Dacian Ciolos a declarat joi seara ca nu este multumit de cele 11 luni de guvernare, in sensul ca, in opinia sa, se puteau face mai multe lucruri.

 "Nu mi-s da nota. Dar nu sunt multumit in sensul ca am fi putut face probabil mai multe lucruri. Am invatat multe lucruri pe parcurs insa cred ca am miscat, pe de alta parte, multe lucruri. Dar, nu stiu, cred ca multumiti sunt doar lenesii si ipocritii, daca e sa fiu cinstit. Eu cel putin nu sunt multumit in sensul ca tot timpul ma astept sa invat din experienta trecutului si sa fac lucrurile mai bune", a spus Ciolos la Realitatea TV.

In ceea ce priveste numarul mare de ministri care au parasit Guvernul pe parcursul acestui an, Ciolos a spus ca a fost "un an special" si "un guvern aparte".

"Numarul poate sa fie foarte mare pentru un an de guvernare. Trebuie sa recunoastem lucrul acesta. A fost un an special pentru ca a fost un guvern aparte. (...) Nu am avut o rezerva de cadre sau o rezerva de resurse umane. Am luat oameni care am crezut eu ca pot sa fie adaptati la o astfel de responsabilitate. Unii s-au adaptat mai bine, altii mai putin bine", a spus premierul, adaugand ca probabil si de la el se asteptau unii sa dea mai mult decat a dat.

Ciolos: Nu m-am gandit sa candidez la presedintie, cred ca Iohannis e un presedinte foarte bun

Premierul Dacian Ciolos a spus joi seara, la Realitatea TV, ca nu s-a gandit sa candideze la presedintia Romaniei, precizand ca in opinia sa Klaus Iohannis e un presedinte foarte bun.

Intrebat daca a luat in calcul sa candideze la presedintia Romaniei, in conditiile in care Platforma Romania 100 e considerata de unii analisti mai potrivita pentru o campanie prezidentiala, Ciolos a replicat: "Nu. Nu m-am gandit. Eu nu m-am gandit la o asftel de candidatura, nu am de ce in momentul de fata. Cred ca domnul Iohannis e un presedinte foarte bun".

Ciolos: Mi-as dori ca romanii sa voteze partidele care promoveaza acele valori pe care eu le-am prezentat

Premierul Dacian Ciolos a declarat joi seara ca si-ar dori ca alegatorii sa voteze partidele care si-au exprimat sustinerea pentru principiile pe care el le-a prezentat public, respectiv PNL si USR.

"Mi-as dori ca romanii sa voteze partidele care promoveaza acele valori pe care eu le-am prezentat public.(...) Deocamdata, din ceea ce am vazut, PNL si USR si-au asumat acele valori", a spus Ciolos la Realitatea TV, mentionand ca nu se vede in fruntea unui guvern format din PNL si PSD.

Intrebat daca se va inscrie intr-un partid politic, Ciolos a spus ca nu s-a decis inca: "N-am luat o decizie inca in acest sens. (...) Nu ma vad in PSD, am spus deja, din diferite motive".

In schimb, Dacian Ciolos a sustinut ca va ramane in Romania indiferent daca va fi desemnat sau nu premier, atat pentru proiectele pe care le are, cat si la dorinta sotiei sale.

"Nu stiu de ce n-as ramane in Romania. (...) Normal, sunt roman, sunt de aici. Nu, nu am alt proiect. Am intentia ca, cel putin in urmatorii ani, sa raman aici si datorita proiectelor mele, dar si pentru ca acum, haideti sa va fac o confidenta, sotia mea a spus ca s-a cam saturat de Bruxelles si de strainatate si ca ar fi bine sa ne asezam putin. Sa ne reasezam", a mai spus Ciolos.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO