Ciolos a vizitat o gradinta pentru copii ce pot beneficia de tichete prin programul FCG. Care e valoarea tichetului social

Ultima actualizare: 08-01-2016 07:08
ciolos

Dacian Ciolos a vizitat marti gradinita din Podu Cristinii, din comuna Potlogi, judetul Dambovita, unitate de invatamant cu 14 copii inscrisi, dintre care 11 sunt eligibili pentru a beneficia de tichete sociale prin programul Fiecare Copil in Gradinita.

 

Vizita are loc in contextul in care Ministerul Muncii Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a lansat marti in dezbatere publica, pentru 10 zile, normele de implementare a legii privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

"Mi se pare important sa vedem cum putem aborda in mod integrat aceasta problema a dificultatilor din comunitatile mai sarace, mai ales din mediul rural, sa tratam si problema saraciei impreuna cu accesul la educatie, la serviciile medicale si la alte tipuri de servicii sociale. Mi se pare ca programul Fiecare Copil in Gradinita (FCG) este o piesa din acest puzzle pe care trebuie sa vedem cum il construim", a declarat premierul Ciolos, potrivit sursei citate.

Premierul a fost insotit de ministrul Muncii, Ana Costea, si de cel al Educatiei, Adrian Curaj.

Potrivit Guvernului, Legea privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate "transforma in program national programul-pilot Fiecare Copil in Gradinita, initiat in 2010 de Asociatia OvidiuRo, in parteneriat cu Ministerul Educatiei".

Obiectivele programului sunt reducerea abandonului scolar si a numarului de persoane care risca sa sufere de pe urma saraciei si excluziunii sociale.

"Fiecare Copil in Gradinita incurajeaza participarea la invatamantul prescolar al copiilor cu varste intre 3 si 6 ani, proveniti din familii cu venituri lunare mai mici de 284 de lei/membru de familie, prin acordarea unui tichet social de 50 de lei/ luna pentru fiecare copil inscris la gradinita. Potrivit unei estimari preliminare a Ministerului Muncii, 111.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale, conditionate de prezenta la gradinita"
 

 

La grădinița din Podu Cristinii, comuna Potlogi am întâlnit astăzi copii veseli.Copiii sunt foarte încrezători în ceea...

Posted by Dacian Ciolos on Tuesday, 5 January 2016
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO