Cine sunt noii secretari de stat propuși de USR-PLUS în ministerele din Guvernul Cîțu

Dacian Ciolos si Dan Barna
Agerpres

Alianța USR PLUS a anunțat public propunerile de noi secretari și subsecretari de stat pentru pozițiile care îi revin în cadrul ministerelor, în urma negocierilor din coaliția de guvernare.

Astfel, potrivit unui comunicat postat de USR-PLUS pe Facebook, este vorba despre:

- Iulia Popovici - secretar de stat Ministerul Culturii
- Radu Szekely - secretar de stat Ministerul Educației
- Adrian Ștefan Cîrstea - secretar de stat Ministerul Sportului și Tineretului
- Vlad Sincӑ - secretar de stat Ministerul Energiei
- Mihai Sandu - subsecretar de stat Ministerul Afacerilor Externe

Iulia Popovici este critic și curator de artele spectacolului, expert în programe culturale românești și europene, autoare de cărți despre sectorul cultural independent, iar în 2016 a fost consilier al ministrului Culturii Corina Șuteu. Este unul dintre fondatorii ATIC (Asociația Trans-sectorială a Independenților din Cultură), organizație de advocacy și asistență pentru lucrătorii culturali independenți. În ultimii 15 ani, a fost redactor al revistei „Observator cultural”.

Radu Szekely este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu cu o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Experiența în educație a dobândit-o atât la firul ierbii, cât și la nivel de elaborare și evaluare de politici educaționale. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare.

Citește și
Dan Barna, în tricou negru fără mâneci la vaccinare. Vicepremierul, îmbrăcat ca un adolescent
Dan Barna, în tricou negru fără mâneci la vaccinare. Vicepremierul a avut COVID-19

Adrian-Ștefan Cîrstea este absolvent al Universității Politehnica București și de 15 ani antreprenor, pasionat de sport. În urmă cu patru ani a decis că este momentul să se implice în schimbarea modului în care se face politică în țara noastră, intrând în partidul Uniunea Salvați România, filiala Argeș.

Vlad Sincă este economist cu o experiență de zece ani în domeniul energiei, în poziții de management. A devenit membru USR în 2018 și a contribuit la programul de guvernare al USR PLUS în domeniul energiei.

Mihai Sandu este membru USR din 2018 și se bucură de o experiență și expertiză bogată în domeniul politicii externe. A fost Consilier în Administrația Prezidențială și Expert în Parlament și în Ministerul Afacerilor Externe, are două facultăți și un masterat absolvite și un doctorat în an terminal în domeniul științelor politice.

”Toți acești oameni vor lucra în Guvernul României. Sunt onești, sunt competenți sunt hotărâți să facă din revoluția bunei guvernări o realitate. Pentru ocuparea funcțiilor politice care au revenit USR PLUS în urma negocierilor din coaliție, conducerea USR PLUS a lansat la începutul lunii ianuarie un apel de candidaturi, deschis atât membrilor de partid, cât și experților din afara partidului, pentru a alege cei mai buni oameni în funcții publice” - se mai arată în comunicatul USR-PLUS.

Citește și...
USR-PLUS cere Comisiei Europene să facă publice contractele de achiziționare a vaccinurilor
USR-PLUS cere Comisiei Europene să facă publice contractele de achiziționare a vaccinurilor

Delegația USR PLUS din Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să facă publice contractele de achiziționare a vaccinurilor împotriva Covid-19.

Dan Barna, în tricou negru fără mâneci la vaccinare. Vicepremierul a avut COVID-19
Dan Barna, în tricou negru fără mâneci la vaccinare. Vicepremierul a avut COVID-19

Vicepremierul Dan Barna a venit îmbrăcat ca un adolescent la vaccinare, politicianul USR-PLUS rămânând într-un tricou negru fără mâneci după ce și-a dat jos hanoracul și geaca.

Barna, după ce Moise Guran a făcut dezvăluiri despre ”înțelegerile penale”: ”Mulțumesc, Moise”
Barna, după ce Moise Guran a făcut dezvăluiri despre ”înțelegerile penale”: ”Mulțumesc, Moise”

Președintele USR Dan Barna a reacționat, luni seara, după ce jurnalistul Moise Guran a făcut dezvăluiri despre ”înțelegerile penale” de la nivelul primăriei Capitalei, făcute între Nicușor Dan și USR-PLUS și PNL înainte de alegerile locale.

Dan Barna anunţă referendum pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice
Dan Barna anunţă referendum pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice" imediat ce va trece pandemia

Vicepremierul Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a declarat, luni, că după ce va trece pandemia de COVID-19 va fi organizat un referendum pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice" şi că PNL este de acord cu acest lucru.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.