Cine este Liviu Voinea, nominalizat la functia de ministru delegat pentru Buget

Ultima actualizare: 22-12-2012 06:44
Liviu Voinea

Liviu Voinea este nominalizat ministru delegat pentru Buget. La doar 37 de ani, el si-a construit o cariera si o reputatie de specialist in economie, obtinand doctoratul in aceasta disciplina la doar 24 de ani.

Liviu Voinea este secretar de stat in Ministerul Finantelor, iar acum a fost nominalizat ministru delegat pentru Buget. Voinea, care s-a nascut in anul 1975, a absolvit in 1997 Facultatea de Relatii Economice Internationale din ASE, iar in 1998 a obtinut titlul de Master in Administrarea Afacerilor (MBA) la Stockholm University School of Business.

El are o specializare in "sociologia bunastarii", la Universitatea Bucuresti si o diploma in statistica in stiintele sociale la University of Essex, Marea Britanie. Voinea a fost numit, in presa, "analistul de serviciu" pe teme economice al PSD si, ulterior, al USL.

Numele lui Voinea a fost vehiculat, in 2009, si in ceea ce priveste ocuparea functiei de premier, presa speculand ca Mircea Geoana l-ar fi desemnat sa conduca Guvernul daca ar fi castigat alegerile din 2009.

In 2009, Voinea a devenit membru neexecutiv in Consiliul de Administratie al Eximbank, institutie condusa de Ionut Costea, cumnatul candidatului la prezidentiale la acea vreme Mircea Geoana. Presa a relatat ca Voinea a incasat, in calitate de membru in CA al Eximbank, circa 4.200 de euro pe luna in 2009, potrivit declaratiilor de avere trimise la ANI de catre functionarii publici.

Tot din postura de membru in CA al Eximbank, Voinea a adus critici Tratatului Fiscal, gest pentru care europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a solicitat revocarea acestuia dintr-o functie remunerata de stat. In acest moment, Voinea este conferentiar universitar doctor in cadrul Departamentului de Relatii Internationale la SNSPA.

Voinea este si director executiv al Grupului de Economie Aplicata (GEA), precum si presedinte al Voinea Business Development. Domeniile de specializare ale lui Voinea sunt politici macro, investitii straine directe, comert international, politica de competitie, Agenda Lisabona.

Potrivit declaratiei sale de avere din luna mai, Voinea are un teren intravilan in suprafata de 284 de metri patrati, in sectorul 1 al Capitalei, cumparat in 2011, precum si un apartament de 76,81 de metri patrati achizitionat in 2006 in sectorul 4 al Capitalei.

De asemenea, Voinea are mai multe conturi si depozite bancare in lei, euro si dolari, a caror valoare este de peste 36.400 de euro, peste 20.000 de dolari si peste 205.300 de lei, precum si actiuni sau parti sociale la SIF 1, SIF 2 si SIF 5, in valoare totala de peste 7.700 de lei.

Liviu Voinea a castigat in anul fiscal precedent 35.790 de lei din activitatea didactica la SNSPA, alti 4.491 de lei de la ASE, 284.759 de lei in calitate de membru al Consiliului de administratie si Comitetul de audit al Eximbank. Totodata, Voinea a avut venituri de 164.547 de lei de la Blocul National Sindical, unde a fost coordonatorul unui proiect POSDRU, precum si venituri de 24.000 de lei de la Asociatia Grupul de Economie Aplicata, in calitate de coordonator-partener intr-un alt proiect POSDRU.

Alti 13.391 de lei i-a obtinut de la Fundatia Noua Europa, din drepturi de proprietate intelectuala. Liviu Voinea a mai trecut in declaratia de avere si un contract de cesiune actiuni incheiat cu SC Gea Strategy&Consulting, din care a incasat suma de 332.943 de lei. Voinea este necasatorit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!