CC: Codul Muncii, in ansamblul sau, constitutional

Ultima actualizare: 22-05-2012 14:43
Curtea Constitutionala

Plenul Curtii Constitutionale a constatat ca atat Legea pentru modificarea si completarea Legii 53/2003 - Codul Muncii, in ansamblul sau, cat si dispozitiile criticate in sesizare sunt constitutionale, se arata intr-un comunicat de miercuri al Curtii.

In sedinta din data de 23 martie 2011, Curtea Constitutionala (CC), investita in temeiul art.146 lit. a) din Constitutia Romaniei, a solutionat sesizarea referitoare la neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul Muncii, formulata de un numar de 112 deputati apartinand Grupurilor parlamentare ale PNL si PSD.

In urma deliberarilor, Plenul Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a constatat ca atat Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul Muncii, in ansamblul sau, cat si dispozitiile criticate in sesizare sunt constitutionale, stabilind in ceea ce priveste aspectele de neconstitutionalitate extrinseca invocate, intre altele, ca procedura de vot a motiunii de cenzura a respectat conditiile constitutionale si cele prevazute in Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului; angajarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului s-a facut cu respectarea dispozitiilor art.114 din Constitutie.

Au fost indeplinite conditiile privind solicitarea avizului Consiliului Economic si Social; competenta de control a Curtii nu poate fi extinsa asupra legalitatii hotararilor Birourilor Permanente ale Camerelor Parlamentului, vizand accesul public la sedintele Camerelor reunite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO