CC: Codul Muncii, in ansamblul sau, constitutional
Plenul Curtii Constitutionale a constatat ca atat Legea pentru modificarea si completarea Legii 53/2003 - Codul Muncii, in ansamblul sau, cat si dispozitiile criticate in sesizare sunt constitutionale, se arata intr-un comunicat de miercuri al Curtii.
In sedinta din data de 23 martie 2011, Curtea Constitutionala (CC), investita in temeiul art.146 lit. a) din Constitutia Romaniei, a solutionat sesizarea referitoare la neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul Muncii, formulata de un numar de 112 deputati apartinand Grupurilor parlamentare ale PNL si PSD.
In urma deliberarilor, Plenul Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a constatat ca atat Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul Muncii, in ansamblul sau, cat si dispozitiile criticate in sesizare sunt constitutionale, stabilind in ceea ce priveste aspectele de neconstitutionalitate extrinseca invocate, intre altele, ca procedura de vot a motiunii de cenzura a respectat conditiile constitutionale si cele prevazute in Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului; angajarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului s-a facut cu respectarea dispozitiilor art.114 din Constitutie.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Au fost indeplinite conditiile privind solicitarea avizului Consiliului Economic si Social; competenta de control a Curtii nu poate fi extinsa asupra legalitatii hotararilor Birourilor Permanente ale Camerelor Parlamentului, vizand accesul public la sedintele Camerelor reunite.