Catalin Predoiu, despre congresul PSD: Condamnarea comunismului, o jignire adusa inteligentei romanilor

Catalin Predoiu - AGERPRES

Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, afirma ca momentul de reculegere tinut la Congresul PSD pentru victimele comunismului reprezinta o "jignire adusa inteligentei romanilor".

"In ultimii 25 de ani, PSD s-a aflat 15 ani la guvernare si a avut timp de 10 ani presedintia Romaniei. In mod inevitabil, PSD si-a pus amprenta pe societatea romaneasca, pe destinul nostru si si-a pus-o intr-un fel care a risipit de fiecare data sansele romanilor de a trai intr-o societate deschisa, performanta, corecta. Momentul de reculegere de astazi din congresul PSD este proba ipocriziei maxime a unui politician cinic si ipocrit, a fost de fapt o jignire adusa inteligentei romanilor", a declarat Predoiu, duminica, intr-o conferinta de presa.

El considera ca social-democratii ar fi trebuit sa se reculeaga si sa le ceara scuze romanilor pentru mai multe lucruri, cum ar fi "coruptia de stat din vremea guvernelor PSD, privatizarile frauduloase, inventarea furtului votului si a spagilor electorale, ordonanta furtului de primari, blocarea votului romanilor in campania prezidentiala din 2014".

Liderul PNL a mai declarat ca reuniunea PSD s-a dovedit a fi un "simplu targ al puterii intre inculpati, trimisi in judecata, condamnati sau achitati", un congres al "prietenilor Justitiei".

"PSD nu se poate moderniza, asa cum ne spune Dragnea, pentru ca nu dispune de mentalitatea necesara modernizarii. Modernizare inseamna trecerea in slujba agendei cetateanului. Cine din conducerea PSD poate oferi garantii ca acesta va trece in slujba agendei cetateanului? Seful PSD si premierul PSD sunt de mii de ori mai bogati decat cei pe care ei pretind ca ii reprezinta. Nu s-au imbogatit in privat, practicand o profesie sau facand o afacere, ci in functii publice prost platite, dar cu acces la smantanirea bugetului, adica a banilor cetatenilor romani", a afirmat Catalin Predoiu.

Citește și
Congresul PSD - AGERPRES
Imagini care "vorbesc" mai mult decat o mie de cuvinte. FOTOREPORTAJ de la congresul PSD
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

In ceea ce priveste calitatea guvernarii lui Victor Ponta, prim-vicepresedintele liberal a afirmat ca acest guvern a fost "cel mai bun guvern la furat, mai bun decat cel al lui Adrian Nastase", el adaugand ca Guvernul Nastase n-a avut 20 de ministri inculpati sau condamnati, n-a avut prim-ministru trimis in judecata.

"In cei trei ani si jumatate de mandat, Ponta n-a pornit un santier de autostrazi si n-a reformat nimic in sanatate si educatie. A reusit sa ne readuca in pozitia in care ambasadorii nostri trebuie sa acopere rusinea de a avea un guvern corupt si repetent la absorbtia de fonduri europene. Ponta spune ca e cel mai bun, dar 80% din ceea ce a promis a ramas nerealizat", a completat Predoiu, conform Agerpres.

In opinia sa, Guvernul Victor Ponta "ruineaza deliberat echilibrele economice prin politici bugetare iresponsabile si populiste", subliniind ca acest lucru se va vedea dramatic in 2016 si mai ales 2017.

"Ponta dovedeste nepasare fata de viitorul economiei. Pe el il intereseaza doar atragerea de voturi, amanetand viitorul. Este si aici o dovada a micimii sale de caracter si a lipsei de patriotism. Iata de ce PSD-ul condus de Dragnea si Guvernul condus de Ponta sunt adversarii nostri nr. 1, pentru ca sunt adversarii Romaniei", a sustinut Predoiu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a propus la Congresul extraordinar al partidului de duminica un moment de reculegere pentru victimele comunismului.

"Nu am avut curajul sa condamnam crimele comunismului, nu ne-am asumat unele greseli facute in primii ani de dupa Revolutie. Tratamentul politic aplicat unor supravietuitori sau unor victime ale dictaturii poate nu a avut moderatia si respectul cu care trebuiau tratati acei oameni. (...) Trebuie sa ne cerem iertare, chiar daca nu noi suntem vinovati", a afirmat Dragnea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Primul semnal dat de Dragnea, dupa congresul PSD, il vizeaza pe Ponta. Ce va face daca Iohannis va dori sa negocieze
Primul semnal dat de Dragnea, dupa congresul PSD, il vizeaza pe Ponta. Ce va face daca Iohannis va dori sa negocieze

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca, in situatia in care presedintele Klaus Iohannis va invita PSD la consultari la Palatul Cotroceni, social-democratii vor onora invitatia, inclusiv daca subiectul discutiilor va viza schimbarea premierului.

Imagini care
Imagini care "vorbesc" mai mult decat o mie de cuvinte. FOTOREPORTAJ de la congresul PSD

Congresul PSD din 18 octombrie a marcat schimbarea de putere din acest partid, prin inlocuirea echipei de conducere a lui Victor Ponta cu 14 noi vicepresedinti si vicepresedinte.

Scandal cu Mihai Sturzu, dupa ce a criticat noua conducere PSD. Ce s-a intamplat dupa ce a avut o discutie cu Dragnea
Scandal cu Mihai Sturzu, dupa ce a criticat noua conducere PSD. Ce s-a intamplat dupa ce a avut o discutie cu Dragnea

Congresul PSD de duminica, 18 octombrie, in urma caruia Liviu Dragnea a fost validat oficial in functia de presedinte al social-democratilor, a avut doua momente mai deosebite: condamnarea comunismului si discursul liderului TSD, Mihai Sturzu.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.