Bugetul pe 2021, considerat "un dezastru" de liderii AUR. Simion: Votăm dacă ne tăiaţi cei 4 milioane € aferenți

Dată publicare: 01-03-2021 20:58
Dată actualizare: 01-03-2021 23:12


AUR

Dezbaterile privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021 au început, luni, cu scandal în plenul Parlamentului, unde puterea și opoziția și-au adus tot felul de acuzații.

Într-o intervenție, copreşedintele AUR, Claudiu Târziu, a declarat că bugetul pe 2021 este un "dezastru" care "loveşte în egală măsură în biserică, pensionari, studenţi, în oameni maturi în deplină activitate", relatează Agerpres.

"Despre buget vă spun doar două cuvinte: este un dezastru, care loveşte în egală măsură în Biserica noastră naţională, în pensionari, în studenţi, în oameni maturi în deplină activitate. Este un buget al sărăciei, nu unul al onestităţii, este un buget al ruşinii naţionale, aşa încât, stimaţi guvernanţi, nu aveţi de ce să vă lăudaţi cu el. Nu vă lăudaţi, că nu e un buget cu care noi să mergem mai departe", a precizat Târziu.

De asemene, copreşedintele AUR George Simion l-a acuzat pe premierul Florin Cîţu de populism şi i-a transmis că partidul său va vota bugetul de "criză" dacă finanţarea de 4 milioane de euro prevăzută pentru AUR va fi direcţionată pentru construirea unui spital.

"Vorbiţi de politizare, vorbiţi de populism şi din 380 de milioane de lei alocaţi pentru administraţiile locale, 360 de milioane de lei merg către administraţiile conduse de USR, PNL, UDMR. Ăsta nu este tot populism? Care este planul de ţară? Dacă voiaţi să reduceţi cheltuieli de undeva la un deficit de peste 7%, de ce, domnule prim-ministru, nu aţi tăiat bani de la partidele politice, că erau suficienţi bani de unde să tăiaţi. Noi o să vă votăm bugetul propus de dumneavoastră, un buget de criză, îl votăm, nu avem nicio reţinere, dacă tăiaţi bani de la partide şi nu mă refer la toate partidele. Ţineţi banii partidelor acolo. Partidul AUR votează bugetul acesta de criză dacă ne tăiaţi cei 4 milioane de euro aferenţi AUR. Noi nu vrem să-i luăm. I-am spus domnului ministru al Sănătăţii, domnului Voiculescu, că punem aceşti bani pentru construcţia unui spital. Deci aştept să avem un dialog, nu vrem să luăm 4 milioane de euro, vrem să oprim cercul acesta vicios", a afirmat Simion.

Sursa: Agerpres/ StirileProTV


VIDEO PROTVPLUS.RO