Boc: Protestul din Piata Universitatii este mai mult o manifestatie antisistem, politicienii sa taca

18-01-2012 10:03

proteste Capitala

Premierul Emil Boc este de parere ca actiunile de protest din Piata Universitatii din Capitala seamana mai mult cu o manifestatie antisistem, la care niciun lider politic nu este agreat.

"In Piata Universitatii, niciun lider politic nu a fost si nu este agreat, ca este de la USL, de la PDL sau de la Partidul Poporului sau sunt persoane care vor sa candideze la Primaria Capitalei. Nimeni, repet, nu a fost si nu este agreat, sau cel putin aceasta a fost impresia mea. Deci, aduce mai mult a manifestatie antisistem, asa cum este ea cunoscuta in tarile occidentale, oameni care, pe buna dreptate, legitim, spun : «suntem satui si de cei de pana acum, si de cei de acum, si de cei care vor sa vina la putere, cautam altceva»", a spus Emil Boc la un post de televiziune, potrivit Mediafax.

 

El a aratat ca mesajul autoritatilor statului este important in astfel de momente, fiind poate mai bine ca politicienii sa taca.

"Eu cred ca important a fost mesajul autoritatilor statului. Politicienii poate, uneori, este bine sa taca. Depinde de context, poate e bine, poate nu. Poate uneori e bine", a spus Boc.

Intrebat daca ar fi dispus sa mearga sa discute la fata locului cu protestatarii, premierul a spus ca trebuie analizat daca o aparitie sau o declaratie poate ajuta sau strica si ca el personal este adeptul "lucrurilor cumpanite".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO