Boc explica de ce a fost retras proiectul Legii sanatatii: Au existat unele informatii gresite

Ultima actualizare: 26-08-2012 09:44
Emil Boc

Premierul Emil Boc a declarat ca proiectul de lege privind sistemul de sanatate a fost retras din dezbatere publica din cauza unor informatii "nu tocmai corecte" referitoare la unele aspecte ale legii.

Intrebat la un post de televiziune, potrivit Mediafax, daca a inteles pana la urma de ce a fost retras acest proiect, premierul a aratat ca au existat unele informatii gresite cu privire la legea sanatatii, pe care le-a primit atat el, cat si presedintele.

"Eu nu vorbesc de necesitatea reformei sanatatii, de necesitatea unei noi legi, de faptul ca legea, in esenta ei, are unele aspecte bune, pe unele componente. Pe unele aspecte nu am avut cea mai buna informatie, inclusiv situatia cu doctorul Raed Arafat. Astazi s-au lamurit lucrurile, si intre presedinte si Raed Arafat, si intre mine si Raed Arafat", a spus Emil Boc.

Raed Arafat a demisionat, saptamana trecuta, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Ulterior, pe fondul protestelor publice, presedintele Traian Basescu a cerut Executivului ca proiectul de lege privind sanatatea sa fie retras din dezbatere. Ministrul Sanatatii s-a conformat, iar luni a anuntat ca vor incepe discutiile pentru noua forma a proiectului de lege.

Arafat a fost reinstalat marti in postul de subsecretar de stat in minister.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO