Judecatorii CC au amanat decizia referitoare la legea privind comasarea alegerilor

18-01-2012 09:11

Curtea Constitutionala

Judecatorii Curtii Constitutionale (CC) au amanat discutia despre sesizarea formulata de USL in privinta Legii referitoare la comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

USL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, dupa respingerea motiunii de cenzura depuse dupa asumarea raspunderii Guvernului pe acest act normativ.

Astfel, opozitia a cerut CC "o atitudine de respect fata de lege si democratie".

"Uniunea Social Liberala avertizeaza ca respingerea motiunii de cenzura, prin obligarea parlamentarilor puterii sa nu participe la vot, nu face decat sa mentina Romania pe calea derapajului autoritarist pe care a intrat in ultimii ani. O analiza corecta ar trebui sa duca, in mod normal, la respingerea legii de catre Curtea Constitutionala, institutie careia ii cerem, macar acum, o atitudine de respect fata de lege si democratie", sustinea, in 22 decembrie, Biroul de presa al PSD.

In sesizarea adresata Curtii Constitutionale, USL solicita sa se constate "neconstitutionalitatea prevederilor Legii privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale si a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012..."

USL sustine, intre altele, ca acest act normativ este "viciat de neconstitutionalitate in ansamblu, adoptarea acestuia fiind realizata cu incalcarea normelor constitutionale referitoare la procedura de legiferare prin asumarea raspunderii de catre Guvern".

USL mentioneaza totodata ca actul normativ, "dispunand cu privire la comasarea alegerilor stabileste in realitate si o prelungire cu aproximativ 6 luni a mandatelor alesilor locali, aflati in prezent in functie, de vreme ce acestia si-au dobandit mandatele ca urmare a alegerilor ce au avut loc in iunie 2008".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO