Basescu le recomanda bancherilor prudenta maxima in privinta creditarii
Traian Basescu le-a prezentat vineri bancherilor principalele decizii luate de sefii de state si guverne la Bruxelles, in cadrul Consiliului European. El a facut si un apel la mai multa prudenta.
Presedintele tarii a discutat aproape doua ore cu bancherii din Romania, dar si cu guvernatorul Bancii Centrale.
Acestia au fost informati ca tara noastra va implementa toate deciziile luate in interiorul celulei de criza constituite la nivel european, pentru combaterea turbulentelor internationale.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Basescu le-a recomandat bancherilor prudenta maxima, mai ales in privinta creditarii. De asemenea, presedintele le-a mai cerut sa puna la punct, impreuna cu Guvernul, un plan de colaborare pentru a limita posibilele efecte ale crizei financiare asupra Romaniei si pentru indeplinirea obiectivului privind trecerea la moneda unica europeana.
Basescu s-a mai aflat la Banca Nationala in primavara, cand a discutat despre evolutia macroeconomica. Seful statului a participat miercuri si joi la reuniunea Consiliului European, a carei tema principala a fost criza economica mondiala. Presedintele Traian Basescu a tinut sa explice de ce autoritatile romane sunt atat de "relaxate" in legatura cu criza financiara.
"Noi acest film l-am vazut cand toate bancile romanesti se prabuseau, la sfarsitul anilor '90, cand eram in Guvern", a spus Basescu, adaugand ca in acea perioada bancilor din Romania li se dadeau bani o data la sase luni pentru a-si putea deschide ghiseele. El a explicat ca in Romania criza sistemului bancar a fost stopata cand aceste produse financiare toxice au fost eliminate.
Liderii UE au ajuns joi la un acord privind infiintarea unui organism de criza si au cerut autoritatilor de supraveghere sa se intalneasca lunar pentru a imbunatati monitorizarea sectorului financiar, in contextul celei mai grave crize din ultimii 80 de ani, care a afectat semnificativ bancile.