Mini summit european pe tema crizei financiare internationale!

03-10-2008 00:00

Presedintele francez, Nicholas Sarkozy

Sefii de stat si de Guvern ai celor patru state membre UE si care apartin Grupului G8, respectiv Franta, Marea Britanie, Germania si Italia, precum si oficialitati din cadrul UE se intalnesc pentru a gasi un raspuns la criza economica.


Intre oficialitatille care vor fi prezente la Paris se numara presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, cel al Bancii Central-Europene, Jean-Claude Trichet si presedintele Eurogroup, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker.

Acest summit are menirea de a pregati un raspuns din partea membrilor UE si G8 la viitoarele intalniri consacrate crizei financiare internationale”, a declarat presedintele francez.

In cursul zilei de miercuri, Germania a respins propunerea Frantei de creare a unui fond european de 300 de miliarde de euro pentru a proteja institutiile bancare europene de faliment.
Ministrul franez al Economiei, Christine Lagarde, a declarat ca fondul era destinat salvarii bancilor statelor mici.

Un astfel de fond, bazat pe planul secretarului Trezoreriei americane, nu este necesar in Europa unde sectorul financiar este “mai stabil”, a afirmat primul-ministru luxemburghez, Jean-Claude Juncker. Si Tarile de Jos au propus crearea unui plan asemanator partenerilor .

Marea Britanie si-a manifestat iritarea fata de atitudinea Irlandei deoarece guvernul acestei tari a decis acordarea unei garantii depozitelor de economii in sase banci, accentuand impresia de dezacord in tarile UE.
.

Sursa: Pro TV, L'Echo


VIDEO PROTVPLUS.RO