Basescu: Romania a facut tot ce a trebuit in 2010

Ultima actualizare: 08-10-2012 05:21
Traian Basescu

Seful statului a declarat ca Romania va trebui sa se imprumute pe piata, in jurul datei de 25 noiembrie, cu circa un miliard de euro, mentionand ca daca acest credit va fi pe trei ani, inseamna ca tara noastra a redevenit credibila.

"Relansarea economica temeinica este legata de investitii. Investitii directe ale statului, nu consum pe care sa-l stimuleze statul", a spus Traian Basescu. El a mai afirmat ca nu va mai dura mult criza in tara noastra. "Romania a facut tot ce a trebuit in 2010. Sper sa finalizeze tot ceea ce are de facut si sa nu fim afectati de vartejul acesta in care se intra ca urmare a datoriilor suverane foarte mari", a spus Traian Basescu.

Seful statul a mai spus ca proba va fi imprumutul de un miliard de euro pe care statul roman trebuie sa-l faca in jur de 23-25 noiembrie. "Este scadent, cam 1,2 miliarde, pe care i-am imprumutat acum un an din sistemul bancar. Romania sa stiti, neavand banci romanesti, este ca si cum te-ai imprumuta la Londra. Daca noi vom reusi sa luam acest credit de circa un miliard de euro cu dobanzi sub cinci procente, inseamna ca Romania a redevenit credibila", a conchis Basescu.

Basescu: Sa speram ca o crestere a salariilor cu 15% va fi posibila

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO