Basescu: Sa speram ca o crestere a salariilor cu 15% va fi posibila

Ultima actualizare: 06-06-2012 21:58
Traian Basescu

Presedintele Basescu a declarat, joi, ca bugetarii au suferit cel mai mult de pe urma masurilor de austeritate, apreciind ca se fac eforturi in doua zone, respectiv cresterea salariilor bugetarilor cu 15% si majorarea salariului minim pana la 670 lei.

"Prim- ministrul a anuntat deja ca s-a discutat la grupurile parlamentare o crestere cu 15%. Sa speram ca va fi posibil sa fie acordata si ca va fi acceptata ca posibilitate maxima dublata si de cresterea salariului minim pana la 670 lei", a declarat Traian Basescu.

El a explicat, intr-un interviu pentru postul public de televiziune si citat de Mediafax, ca bugetarii au fost afectati de reducerea de salarii si de inflatie. "Toti ceilalti au fost afectati doar de inflatie", a adaugat seful statului.

Premierul Emil Boc anunta la inceputul saptamanii ca proiectul Legii salarizarii unice se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a raspunderii Guvernului.

Premierul le-a prezentat parlamentarilor coalitiei variante privind Legea salarizarii unitare, aratand ca salariul minim pe economie ar urma sa fie de 670 de lei. Potrivit surselor citate, in varianta prezentata de Boc se arata ca in 2011 vor fi cresteri salariale de pana la 15%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO