Basescu: Nu sunt jignit de atacurile cu infatisarea; la ochiul stang am o "pareza congenitala"

Dată publicare: 19-03-2012 07:35
Dată actualizare: 01-11-2012 00:17


Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica seara ca, dupa ce isi va incheia mandatul de sef al statului, va face o "scoala pentru politicieni", amintind ca a promovat foarte multi tineri in politica.

"M-am hotarat deja ce fac dupa ce nu voi mai fi presedinte: fac o scoala pentru politicieni. Fac o fundatie, o ceva, in care sa-i invat pe politicieni putina politica. Eu am fost unul dintre politicienii care au promovat foarte multi tineri", a spus seful statului intr-o emisiune televizata, citat de Mediafax.

Presedintele a amintit ca la alegerile din 2004 a dorit sa "scoata in fata" foarte multi tineri, insa intre timp a ajuns la concluzia ca numai tineretea nu ar trebui sa mai reprezinte principalul argument pentru o cariera de politician.

"Am ajuns la o alta concluzie, odata cu trecerea timpului: ca doar tineretea nu este un argument. Este insuficienta ca argument, pentru ca multi dintre cei tineri nu au reusit nici in meseria lor si nici politica nu au invatat de pe undeva. Le-as recomanda la toti: intai reusiti in meserie. De unde mi-a venit ideea? S-au umplut televiziunile de profesori care vin si o fac pe moderatorii.

Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar in probleme europene, in probleme de gestionare a tarii, multi dintre ei nu ar lua nici nota doi. Am vazut gangavi, se nu numesc profesori, care timp de o ora nu au terminat o fraza, sa o duca pana la capat, sa intelegi ce vrea sa spuna", a mai spus presedintele Romaniei.

Basescu: Cele 30 de zile cand am fost suspendat au fost extrem de umilitoare

Traian Basescu a sustinut ca cele 30 de zile cand a fost suspendat din functia de sef al statului au fost "extrem de umilitoare".

Referindu-se la declaratia sa din cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, conform careia a fost umilit ca presedinte al tarii, Traian Basescu a declarat: "Sunt gesturi care te jignesc fundamental si pe care nu le uiti, nu spun ca nu le ierti, dar nu le uiti. Eu nu sunt un tip razbunator, sa ma tin de capul cuiva daca mi s-a intamplat ceva sau daca nu a facut ceva, dar sunt lucruri pe care nu le uiti".

In acest context, Traian Basescu a spus ca unul dintre aceste lucruri este faptul ca fostul premier si lider liberal Calin Popescu Tariceanu in 2007 a batut palma cu Ion Iliescu pentru suspendarea sa, desi el il "facuse" prim-ministru.

"Cele 30 de zile cand am plecat din Palatul Cotroceni cand am fost suspendat au fost extrem de umilitoare", si-a mai amintit presedintele. "A fi jignit sau umilit nu inseamna ca ai renuntat la prerogativele tale, ca om care indeplineste o functie, ca om care e cap de familie, care e in societate, deci onoarea iti ramane", a explicat el, adaugand ca aceasta nu exclude "sentimentul de umilinta si neputinta" ca din cauza functiei detinute nu a putut reactiona la unele atacuri.

Basescu: Nu sunt jignit de atacurile cu infatisarea; la ochiul stang am o "pareza congenitala"

Presedintele Traian Basescu sustine ca nu se simte jignit de atacurile referitoare la infatisarea sa fizica, explicand ca la ochiul stang are o "pareza congenitala", care nu ii afecteaza insa vederea.

"De ce sa ma supar? Ca asta-i tipul de atac care nu ma poate deranja", a spus presedintele, intrebat fiind daca s-a simtit jignit de atacurile referitoare la infatisarea sa fizica.

El a adaugat ca afectiunea de la ochiul stang e o "pareza congenitala", fiind vorba de un muschi rupt si care influenteaza pozitia ochiului. "Vederea e buna, vederea e perfecta", a raspuns el la intrebarea cum a reusit sa faca academia de ofiteri de marina avand aceasta afectiune a ochiului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO