Barna intervine în scandalul ”drăcoaicelor fără sutien”: ”L-am văzut pe dl Ciolacu supărat”

19-02-2021 15:25


Dan Barna

Co-președintele USR-PLUS Dan Barna a intervenit, vineri, în scandalul operelor de artă care au fost expuse în holul Primăriei Sectorului 1, chiar în ziua în care se aniversează 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

 

Liderul USR l-a invitat ”cu prietenie”, pe președintele PSD Marcel Ciolacu, ”să meargă să vadă operele expuse la Primăria Sectorului 1”.

”Ziua Brâncuși. Cred că cel mai bun omagiu pentru acest mare român este să îi cunoaștem opera. Să mergem să o vedem când avem ocazia, să citim despre viața autorului și să tragem concluziile care se impun. Am putea, de exemplu, să arătăm prețuire artiștilor noștri mult mai devreme, când nu s-au ridicat încă pe culmile faimei și recunoașterii mondiale.Spun asta pentru că l-am văzut pe dl Ciolacu de la PSD supărat pe artă și artiști zilele astea. I-aș recomanda, cu prietenie, să meargă să vadă operele expuse la Primăria Sectorului 1. Și, poate, va găsi undeva o vorbă bună pentru tinerii lor autori. Măcar astăzi.” - a scris Barna pe Facebook.

Clotilde Armand a explicat, joi, că statuile amplasate în holul primăriei, descrise de apropiații fostului edil PSD Daniel Tudorache drept ”drăcoaice fără sutien”, sunt operele de artă ale absolvenților de la Sculptură și sunt expuse pentru Ziua Brâncuși.

În 19 februarie se împlinesc 145 de ani de la naşterea marelui sculptor român.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO