Reacția lui Clotilde Armand după ce a fost acuzată că a expus ”drăcoaice fără sutien” în primărie

18-02-2021 13:24


Reacția lui Clotilde Armand după ce a fost acuzată că a expus ”drăcoaice fără sutien” în primărie

Clotilde Armand a precizat că statuile amplasate în holul primăriei, descrise de apropiații fostului edil PSD Daniel Tudorache drept ”drăcoaice fără sutien”, sunt operele de artă ale absolvenților de la Sculptură și sunt expuse pentru Ziua Brâncuși.

 

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a explicat joi că statuile expuse în holul instituției, prezentate ca ”drăcoaice fără sutien” de contestatarii săi din PSD, sunt operele de artă ale absolvenților de la Universitatea Națională de Artă, prezentate cu ocazia Zilei Brâncuși, sărbătorită pe 19 februarie.


”Câteva lămuriri pentru cei care folosesc arta ca atac politic. Avocatul fostului primar și șeful PSD este supărat că am deschis holul primăriei pentru ca artiștii tineri să-și expună lucrările. Și au început cu propaganda și misiunea de kompromat. Titlurile următoare circulă în presa condusă de foști turnători sau infractori: ''Drăcoaice fără sutien la primăria condusă de Clotilde Armand'', ''Clotilde Armand e înconjurată de drăcoaice!''. Doar că ce să vezi? Nu sunt nici ''Drăcoaice'' și nici ''înconjurată de drăcoaice''. Sunt operele de artă ale absolvenților de la secția de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Artă din București. Și eu am deschis acest hol al primăriei pentru ei și pentru cei care vor și n-au unde să-și expună lucrările. Mă bucur să sprijinim arta tânără și în acest spațiu poate expune oricine dorește”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 1 spune că expoziția a fost realizată cu ocazia Zilei Brâncuși.

”Această expoziție este organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși. Comuniștii au vrut să-i dărâme ''Coloana fără de sfârșit'' de 3 ori cu tractorul, au considerat arta lui ''decadentă'' și au refuzat moștenirea lui.
PPS: În imagini sunt lucrările despre care unii spun că sunt scandaloase. Ce să faci?! Așa este atunci când ești obișnuit să te uiți doar la diamante”, a mai spus Clotilde Armand.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO