Autoritățile vor să suspende temporar activitatea firmelor care nu respectă regulile anti Covid

03-02-2021 16:20


Autoritățile vor să suspende temporar activitat...
Autoritățile vor să suspende temporar activitat...

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că firmele din România care nu vor respecta măsurile privind prevenirea și combaterea epdemiei de Covid-19 vor avea activitatea suspendată pe o ”perioadă determinată”.

 

Cîțu a precizat că, deocamdată, această măsură este în stadiul de propunere, urmând să se elaboreze și un proiect de act normativ.

De asemenea, premierul a explicat faptul că autoritățile recurg la această măsură deoarece amenzile care s-au dat până acum cluburilor și restaurantelor care au încălcat regulile sanitare nu au avut niciun efect.

"În hotărârea de astăzi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a apărut un lucru nou. Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activităţii, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID -19. Au fost multe discuţii în momentul în care am relaxat condiţiile pentru anumiţi operatori economici, din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu respectă aceste restricţii. Această propunere vine exact după aceste observaţii pe care le-am avut în ultima perioadă, pentru un act normativ care să reglementeze această situaţie cu suspendarea activităţii pe o perioadă determinată. Şi vor fi mai multe propuneri", a declarat Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

El a mai precizat că, deși nu s-a decis nimic în acest sens, va propune o perioadă de 2 săptămâni pentru suspendarea activității.

Sute de oameni s-au îmbulzit în București pentru un burger gratis

 

Recent, în plină pandemie, zona Piaţa Romană din Bucureşti a devenit locul unei “adunări populare” ad-hoc, formată din persoane care au vrut să mănânce la un local un burger fără să plătească.

Poliţiştii l-au amendat pe patronul restaurantului cu 10.000 de lei, pentru că a creat acolo o aglomeraţie “ideală” pentru transmiterea coronavirusului.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO