Atac la "Buldog". Sindicatul Pro Lex il baga pe Blaga in scandalul vamilor

09-03-2011 13:00

Presedintele Pro Lex Vasile Lincu l-a acuzat astazi pe Vasile Blaga ca ar fi implicat in cazul spagilor din vami. In replica, fostul ministru de interne a declarat ca niciodata nu a fost si nici nu va fi implicat in activitati ilegale.

Potrivit Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", Vasile Blaga ar fi facut astfel incat sa ajunga din functia de prefect in cea de sef de regionala vamala. Scopul: sa obtina acces la banii rulati din coruptie.

"Referitor la ce se intampla in vami, Vasile Blaga nu este strain de acest lucru. A intrat prin frauda in ANV si i-a girat pe Petrescu si pe Marginean", a spus Lincu.

Presedintele sindicatului, Vasile Lincu a mai precizat ca beneficiarul final al mitelor ar fi PDL-ul. Dezvaluirile acestuia vin la numai 24 de ore dupa ce locuinta i-a fost perchezitionata, iar Parcehtul General a inceput urmarirea penala impotriva lui, pentru delapidare si fals intelectual.

Potrivit lui Lincu, beneficiarul final, adica regina, conform schemei de sah privind coruptia din vami, este PDL, el mentionand ca este vorba despre "mai multe persoane".

"Regina este beneficiarul final, adica mai multe persoane care au decis in fapt. Beneficiarul final este reprezentat de acele persoane care pot decide in fapt numirea unor sefi de vama. Cei care decid in fapt nu sunt aceiasi care decid si in drept", a sustinut Lincu.

Ce spune Vasile Blaga

In replica, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat ca se poate uita in ochii fiecarui roman si sa spuna ca niciodata nu a fost si nu va fi implicat in activitati ilegale.

"Ii facem mincinosi pe toti cei care afirma ca vreodata acest partid a fost finantat din surse ilegale", a precizat secretarul general al PDL. In opinia fostului ministru de interne, in prezent exista "o orchestrare" in jurul ideii ca PDL ar sprijini coruptia din anumite institutii ale statului.


VIDEO PROTVPLUS.RO