Anunţul lui Nicuşor Dan despre candidatura la primăria Capitalei. Ce a aflat din sonaje


Ultimul update: Duminica 12 Ianuarie 2020 17:23
Data publicarii: Duminica 12 Ianuarie 2020 17:07
Categorie: Stiri Politice
Nicusor Dan

Nicuşor Dan a declarat duminică că este nevoie de o coalizare a partidelor pentru a o învinge pe Gabriela Firea la alegerile locale.

Nicuşor Dan a prezentat, duminică, într-o conferinţă de presă, rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda sa în Capitală, spunând că peste 60 la sută din votanţii non-PSD îşi doresc ca opoziţia să aibă un candidat unic, scrie News.ro

"Şansa pentru ca Bucureştiul să scape de administraţia Firea - PSD este ca opoziţia să aibă un candidat unic şi bucureştenii confirmă ceea ce am spus, 60,1 la sută din cei care votează non-PSD doresc ca opoziţia să aibă un candidat unic. În aceste condiţii, Gabriela Firea se menţine la un scor extrem de mare pentru performanţa ei administrativă, 35 la sută, dar candidatul opoziţiei are şanse mari să o învingă. Şi la întrebarea cine să fie acest candidat al opoziţiei, bucureştenii care votează partide de opoziţie mă plasează în mod categoric ca cel mai bine plasat. Sunt candidatul opoziţiei care este votat de procente consistente din votanţii tuturor partiddelor din opoziţie”, a declarat Nicuşor Dan.

El crede că este nevoie de o coalizare a partidelor de opoziţie la alegerile pentru Primăria Capitalei.

"Mesajul meu este că avem o administraţie catastrofală, care însă se menţine în preferinţele electoratului la acest procent de 33-35 la sută, este nevoie de o coalizare a partidelor de opoziţie pentru o nouă administraţie începând din vara lui 2020. Această coalizare trebuie să se bazeze pe negocieri, trebuie să se bazeze pe date ştiinţifice pe care sondajele le traduc şi trebuie ca acest proces de desemnare să ducă producă cât mai puţine conflicte între electoratele partidelor care sunt în momentul de faţă în opoziţie pentru ca şi susţinătorii şi votanţii să se mobilizeze pentru victoria opoziţiei”, a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat ce crede despre afirmaţia lui Orban potrivit căreia PNL va avea candidat propriu la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a răspuns: "Îmi place să ascult de cetăţeni şi peste 60 la sută din bucureştenii care votează opoziţia doresc ca opoziţia să aibă un candidat unic şi când votanţii tăi doresc un lucru, e bine să asculţi de ei. Sunt optimist că în ipoteza în care rămâne la un singur tur o să avem un candidat unic”.

El a mai spus că cele mai mari probleme ale Capitalei sunt dezechilibrul financiar, sistemul de încălzire centralizată şi traficul.

"Cea mai mare problemă în momentul de faţă este dezechilibrul financiar. O să aşteptăm execuţia bugetară, dar din estimările mele suntem practic în incapacitate de plată, Primăria Capitalei a încheiat anul cu un deficit între 1 şi 2 miliarde de lei. (…) A doua problemă este sistemul de încălzire centralizată, a treia problemă, şi mai clară, traficul pe care îl vedem cu toţii şi consecinţă a lui, poluarea”, a mai spus Dan.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
Oana Radu, într-o relație amoroasă cu instructorul

Oana Radu: "Poate că fostul iubit nu merita să fiu cu el. Nu mi-a fost atât de fidel.


13:28
Matteo, cu viața schimbată de când a devenit tată

Matteo: "În viața mea n-am fost atât de emoționat. Nici nu mi-am dat seama că am plâns."


08:08
Marțea neagră cu Iulia Albu

Iulia Albu a analizat ținutele vedetelor de pe conturile acestora de Instagram. 


15:39
Ce trebuie sa faci pentru a o convinge pe Monica Cadogan, de la Imperiul Leilor, sa investeasca in afacerea ta?

03:33
Dragoș Petrescu – printre cei mai greu de convins. Concurenții trebuie să știe ce vor atunci când vor ajunge în fața lui și să îl convingă că o investiție poate fi returnată

04:47
Cătălin Zmărăndescu, de 4 ori tătic

C. Zmărăndescu: "I-am spus Matildei că urmează să aibă o surioară sau un frățior. Ne-am anulat vacanța din septembrie, atunci se naște copilul."


14:05
Ioana Ginghină, momentul adevărului

Ioana Ginghină: "Eu bănuiam că fostul soț este într-o relație.."


15:59
Bolile de inimă afectează tot mai mulți tineri

Fluctuațiile tensiunii și gheara în piept ar trebui să ne trimită imediat la medic. 

Dr. Adrian Linte: "Este indicat un control cardiac preventiv, după vârsta de 35 de ani."


10:23
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25