Antonescu: Suspendarea continua si fara avizul Curtii, daca aceasta nu-l va da in termen

04-07-2012 18:43

Crin Antonescu, Traian Basescu

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca procedura de suspendare din functie a lui Traian Basescu va continua si fara avizul Curtii Constitutionale, in situatia in care aceasta nu-l va elabora in circa 24 de ore.

Intrebat daca va fi continuata procedura de suspendare fara aviz, daca acesta nu va fi dat in termenul fixat de Parlament, Antonescu a raspuns: "Sigur ca da. El fiind un aviz consultativ, nu poate impiedica derularea lucrurilor".

"Dar eu am convingerea ca nu vor fi probleme in aceasta privinta, iar Curtea se va pronunta", a spus Antonescu.

El a precizat ca Parlamentul va cere, joi, un aviz Curtii Constitutionale privitor la suspendarea sefului statului, care va fi decis in sesiunea extraordinara, el precizand ca acest termen va fi de circa 24 de ore.

"Vom propune un termen de circa 24 de ore, pentru ca in cursul zilei de vineri, in partea a doua a zilei, sa putem avea acest aviz, fie ca este pozitiv, favorabil, fie ca e negativ, repert – el e pur consultativ", a spus Antonescu.

Intrebat daca Parlamentul poate propune acest termen pentru Curte, Antonescu a precizat ca solicitarea unui termen care e prevazuta in regulamentele Camerelor nu afecteaza cu nimic autonomia Curtii.

"Autonomia Curtii tine de deplina lor libertate de a judeca orice cauza li se supune. Dar e evident ca Parlamentul, cel care solicita avizul, sa-l solicite intr-un termen care tine de calendarul sesiunii extraordinare", a spus Antonescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO