Vasile Blaga sustine o conferinta de presa, dupa ce a contestat la CC revocarea sa

04-07-2012 18:41

Vasile Blaga

Presedintele PDL, Vasile Blaga, sustine o conferinta de presa la sediul central al partidului din Aleea Modrogan nr.1.

Contestatiile lui Vasile Blaga si a Robertei Anastase privind revocarea lor din functiile de presedinte a Senatului, respectiv presedinte a Camerei Deputatilor, vor fi luate in discutie de Curtea Constitutionali in 10 iulie, a comunicat miercuri, pentru MEDIAFAX, Biroul de presa al CC.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a contestat la Curtea Constitutionala revocarea sa din functia de presedinte al Senatului.

"Ma cunoasteti de atata timp, niciodata nu am tinut de un scaun, dar nu pot sa stau pasiv sub nicio forma la acest atac furibund la tot ce inseamna statul de drept, institutiile lui", a aratat democrat-liberalul. Blaga a sustinut ca nu au fost respectate niciuna dintre conditiile necesare revocarii din functie a presedintelui Senatului, el amintind ca Biroul Permanent s-a reunit in conditiile in care nu avea cvorum.

Presedintele PDL a spus ca doi dintre cei care au decis - vicepresedintele Petru Filip si un secretar, Gheorghe David - prin demisia din PDL, si-au pierdut de drept calitatea pe care o aveau in Biroul Permanent al Senatului.

"Drept urmare, nu au lucrat in cvorum", a conchis Blaga.

El a aratat ca Senatul s-a intrunit in sedinta in timp ce el conducea, impreuna cu Roberta Anastase, plenul reunit al Parlamentului. Senatorul PDL a mai spus ca in cererea USL adresata Biroului Permanent al Senatului nu a existat o motivatie, asa cum prevede Regulamentul si Constitutia.

"Doar eu puteam, in conformitate cu articolul 66 din Constitutie sa convoc Biroul", a mai spus el, adaugand ca a mentionat toate aceste aspecte in contestatia adresata CC.

El a respins orice paralele care se fac intre schimbarea lui Mircea Geoana si situatia de acum.

"Ele sunt pe departe de a putea fi asemanate. Hai sa fim seriosi. Cu toti am atras atentia grupului parlamentar PSD ca daca incearca sa il schimbe pe Geoana automat toate grupurile parlamentare vor putea sa propuna candidati pentru presedintia Senatului", a subliniat parlamentarul.

Potrivit afirmatiilor sale, Geoana si-a pierdut calitatea de presedinte al Senatului pentru ca a fost dat afara de catre PSD.

"Exista patru decizii ale Curtii Constitutionale care spun negru pe alb ca numai grupul parlamentar din care fac parte poate sa ceara revocarea mea", a mai declarat Blaga.

Sursa: Mediafax

Tags: vasile blaga,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26