Antonescu: "Saptamana asta cred ca putem depune si vota cererea de suspendare a lui Basescu"

02-07-2012 21:23

Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca in aceasta saptamana, in cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, USL ar putea depune si chiar vota cererea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Liderul PNL a fost intrebat ce poate insemna sesiunea extraordinara pentru duce la deblocarea activitatii guvernamentale.

"Ar putea insemna inclusiv Basescu mai e sau nu mai e presedinte al Romaniei", a replicat Antonescu.

De asemenea, el a fost intrebat daca USL va depune cerere suspendare saptamana asta pentru presedintele Romaniei.

"Da, eu cred ca putem sa o si votam saptamana asta", a raspuns Antonescu.

In acelasi timp, liderul PNL a subliniat ca se poate ajunge la suspendare daca sunt intrunite conditiile procedurale parlamentare, fiind necesar insa si un raspuns al Curtii Constitutionale.

"Da (putem ajunge la suspendare, n.r.), daca avem o Curte Constitutionala care conform normelor in vigoare – ca noi putem sa facem o solicitare de suspendare, e dreptul nostru fiind parlamentari – si Curtea Constitutionala si domnul Zegrean, cum a spus atunci ca suntem obositi si nu putem sa dam motivatia zice suntem obositi, plecam vreo trei luni in concediu si prin noiembrie sau decembrie vedem raspunsul, avizul, obligatoriu, conform sau consultativ. Poate sa faca orice Curtea Constitutionala, ca, nu e asa, e independenta si este expresia varfului de independenta juridica a Romaniei", a mai sustinut Antonescu, scrie Mediafax, care citeaza Antena 3.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO