Ramona Manescu a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Transporturilor

×
Codul embed a fost copiat

PROTV NEWS a transmis LIVE ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de ministru al Transporturilor de catre Ramona Manescu, la Palatul Cotroceni.

Crin Antonescu, liderul PNL si presedintele Senatului, a plecat de la ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, desfasurata la Palatul Cotroceni, inainte ca seful statului, Traian Basescu, sa isi tina discursul specific pentru aceste ceremonii. Liderul PNL a sosit in sala Unirii, unde s-a desfasurat ceremonia, cu circa un minut inainte de inceperea ceremoniei, fiind insotit de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Antonescu a asistat numai la momentul citirii decretului prezidential de numire a Ramonei Manescu, a rostirii de catre aceasta a formulei juramantului, iar, dupa ce aceasta i-a inmanat sefului statului juramantul semnat, liderul PNL a parasit sala, inainte ca Basescu sa ia cuvantul.

Ramona Manescu a depus, luni, juramantului de investitura in functia de ministru al Transporturilor, intr-o ceremonie organizata la Palatul Cotroceni, la care au luat parte presedintii Senatului si Camerei Deputatilor si membri ai Guvernului. La ceremonie nu a fost prezent premierul Victor Ponta, care, potrivit programului anuntat de Guvern, la ora 15.00 urma sa plece catre Republica Moldova, unde face o vizita in perioada 26-27 august.

Citește și
Victor Ponta
Portretul ministrului Transporturilor, in viziunea lui Ponta. Vrea o persoana cu imagine buna
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

La evenimentul de la Palatul Cotroceni au fost prezenti vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Economiei, ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, ministrul Mediului, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Paduri, Lucia Varga, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

De asemenea, au fost prezenti consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Iulian Fota, Bogdan Dragoi, Gabriel Berca, Bogdan Manoiu, Claudiu Constantin Dinu.

Premierul Victor Ponta i-a transmis presedintelui Traian Basescu, luni dimineata, propunerea de numire a Ramonei Manescu in functia de ministru al Transporturilor, au declarat surse oficiale. Ramona Manescu s-a aflat luni la Palatul Victoria, unde a avut o discutie cu premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a declarat duminica pentru Stirile ProTV ca este de acord cu numirea Ramonei Manescu pentru postul de ministru al Transporturilor si va trimite Presedintiei o propunere in acest sens.

Deputatul Nini Sapunaru si europarlamentarul Ramona Manescu sunt cele doua nominalizari pentru Ministerul Transporturilor inaintate premierului Victor Ponta, in urma votului de duminica din BPN al PNL

Cititi si: Cine este Ramona Manescu, propunerea PNL pentru functia de ministru al Transporturilor 

Liberalii i-au oferit premierului nu unul, ci doua nume pentru sefia Transporturilor. Biroul permanent al PNL i-a desemnat pe deputatul Nini Sapunaru si euro-parlamentarul Ramona Manescu.

Victor Ponta este de acord cu Ramona Manescu, iar propunerea trebuie sa ajunga pe masa presedintelui luni, cand expira interimatul la Transporturi, asigurat de premier.

In sedinta de duminica, care a durat mai bine de 3 ore, liderii PNL au votat pentru a treia oara de cand sunt la guvernare propunerea partidului in fruntea Ministerului Transporturilor. Dupa demisia lui Relu Fenechiu si retragerea lui Ovidiu Silaghi, liberalii au venit cu o propunere surpriza: doua nume pentru sefia Transporturilor.

Crin Antonescu, presedinte PNL: "Domnul Nini Sapunaru si am adaugat inca o varianta in persoana doamnei europarlamentar Ramona Manescu. Partidul a votat in unanimitate, in consens, aceste doua variante pe care le voi prezenta premierului."

Imediat dupa anuntul oficial, premierul Victor Ponta a declarat pentru STIRILE PRO TV ca este de acord cu nominalizarea europarlamentarului Ramona Manescu. In urma cu cateva zile, era propus deputatul de Vrancea, Nini Sapunaru, ca succesor al lui Ovidiu Silaghi. Dar presa a sustinut ca Sapunaru ar fi anchetat in mai multe dosare.

Nini Sapunaru, deputat PNL: "Din pacate eu n-am vazut un asemenea linsaj mediatic ca in aceasta perioada. Urmariti un pic toate acele zvonuri care au iesit si vedeti daca se mai confirma. O felicit pentru nominalizare si ii voi sta alaturi in continuare."

Ramona Manescu are 40 de ani, este de profesie jurist si membra a PNL inca din 1990. Este la al doilea mandat in Parlamentul European si sotia primarului sectorului 6 - Rares Manescu - unul dintre vicepresedintii liberali.

Propunerea lui Victor Ponta pentru Ministerul Transporturilor trebuie sa ajunga la presedinte luni, cand expira interimatul asigurat de premier.

DUMINICA, 25 AUGUST 2013

15:40 Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminica, ca este "foarte bine" ca premierul Victor Ponta a acceptat nominalizarea Ramonei Manescu pentru portofoliul Transporturilor, el aratand, pe de alta parte, ca este cu atat mai bine cu cat propunerea a fost acceptata mai repede.

"E foarte bine. Cu cat mai repede, cu atat mai bine", a spus Antonescu.

El a aratat ca ii ureaza mult succes Ramonei Manescu in fruntea Ministerului Transporturilor.

14:50 Premierul Victor Ponta a declarat agentiei MEDIAFAX ca este de acord cu numirea Ramonei Manescu pentru postul de ministru al Transporturilor si va trimite Presedintiei o propunere in acest sens.

14:30 Sinteza declaratiilor lui Crin Antonescu:

Crin Antonescu: Eu si Partidul National Liberal am aratat ca nu coabitam deloc cu domnul Traian Basescu. Am pastrat propunerea cu Nini Sapunaru pentru experienta sa, pentru modul in care a condus o institutie foarte grea si foarte complicata - Directia Nationala a Vamilor. Si-a incetat acolo mandatul acum aproape 13 ani. 13 ani in care n-am vazut niciun demers de natura legala impotriva sa, dar n-a existat nici macar o discutie serioasa la nivelul presei.

Am mai adaugat o varianta, doamna europarlamentar Ramona Manescu. Aceste doua variante vor fi propuse premierului, urmand ca el sa ia o decizie si sa o transmita mai departe presedintelui Traian Basescu

Conducerea PNL a luat in calcul, duminica, doua propuneri pentru portofoliul de la Transporturi, respectiv Nini Sapunaru si Ramona Manescu.

Victor Ponta considera ca o nominalizare a Ramonei Manescu pentru functia de ministru al Transporturilor reprezinta o varianta mai buna decat alte propuneri, la acest moment fiind asteptata o decizie oficiala a PNL, au declarat surse politice.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost intrebat, duminica, inainte de reuninea Biroului Politic National, daca sunt sanse ca europarlamentarul Ramona Manescu sa se afle pe lista cu propuneri pentru preluarea ministerului Transporturilor, el raspunzand: "Sunt sanse, sunt sanse".

La ora transmiterii acestei stiri, sedinta BPN a PNL este in desfasurare. Niciun alt liberal nu a facut declaratii inainte de sedinta.

Numele europarlamentarului Ramona Manescu a fost vehiculat, duminica dimineata, ca nominalizare pentru functia de ministru al Transporturilor.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Nominalizarea la Transporturi, piatra de incercare si mar al discordiei in USL
Nominalizarea la Transporturi, piatra de incercare si mar al discordiei in USL

Nominalizarea pe care PNL trebuie sa o faca, duminica, oficial, pentru portofoliul Transporturilor, ca urmare a retragerii lui Ovidiu Silaghi, se dovedeste a fi o noua piatra de incercare pentru USL si pentru colaborarea dintre Ponta si Antonescu.

Portretul ministrului Transporturilor, in viziunea lui Ponta. Vrea o persoana cu imagine buna
Portretul ministrului Transporturilor, in viziunea lui Ponta. Vrea o persoana cu imagine buna

Premierul Victor Ponta a declarat agentiei MEDIAFAX ca asteapta, duminica, din partea PNL ca pentru Transporturi sa fie propusa o persoana cu experienta politica.

Surse Mediafax: Ponta nu e de acord cu varianta Sapunaru. Antonescu: E o propunere cu multe sanse
Surse Mediafax: Ponta nu e de acord cu varianta Sapunaru. Antonescu: E o propunere cu multe sanse

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, precizand insa ca "crede sincer" ca Nini Sapunaru este o "propunere cu multe sanse de nominalizare".

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.