Nominalizarea la Transporturi, piatra de incercare si mar al discordiei in USL

Crin Antonescu, Victor Ponta

Nominalizarea pe care PNL trebuie sa o faca, duminica, oficial, pentru portofoliul Transporturilor, ca urmare a retragerii lui Ovidiu Silaghi, se dovedeste a fi o noua piatra de incercare pentru USL si pentru colaborarea dintre Ponta si Antonescu.

Pana in momentul de fata, in USL s-a jucat un joc al tatonarilor, care a avansat de la comunicarea, pe surse, a unor scenarii privind o noua numire la Transporturi la "aruncarea" pe piata a variantei "neoficiale" Nini Sapunaru.

Pe acest subiect au existat trei comunicatori: Nini Sapunaru (care a anuntat, intr-o interventie telefonica la un post de televiziune, ca a acceptat propunerea lui Antonescu de a prelua Transporturile), Crin Antonescu (care a precizat, pentru gandul.info, ca nu a discutat cu Ponta, dar ca Sapunaru e o propunere cu multe sanse) si Victor Ponta ( care a mentionat, pentru MEDIAFAX, ca asteapta de la PNL o persoana cu experienta politica si imagine foarte buna pentru ministerul Trasporturilor si ca oficial nu a respins un nume deoarece nu a primit o propunere oficiala).

Comunicarea Ponta-Antonescu, doar prin intermediul presei Comunicarea in USL s-a desfasurat, asadar, numai prin intermediul presei, fapt mentionat explicit de liderul PNL, Crin Antonescu, care a spus ca nu a discutat cu Ponta despre nominalizarea lui Sapunaru.

Neoficial, insa, propunerea lui Antonescu de a-l numi pe Nini Sapunaru la Transporturi a starnit reactii de respingere in PSD, la nivelul unor lideri, dar si la nivelul premierului Victor Ponta.

Citește și
Victor Ponta si Crin Antonescu
Surse Mediafax: Ponta nu e de acord cu varianta Sapunaru. Antonescu: E o propunere cu multe sanse
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Imediat dupa anuntul lui Sapunaru, surse politice au precizat pentru MEDIAFAX ca premierul Victor Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Sapunaru sa preia postul de ministru al Transporturilor si i-a cerut presedintelui PNL, Crin Antonescu, o alta nominalizare pentru acest portofoliu.

Ponta: Poate PNL face doua nominalizari la Transporturi

Ulterior, Ponta a declarat agentiei MEDIAFAX ca asteapta, duminica, din partea PNL ca pentru Transporturi sa fie propusa o persoana cu experienta politica, imagine foarte buna si un profesionist in domeniu, adaugand ca "oficial" nu a respins un nume deoarece nu a primit o propunere "oficiala".

"Sunt absolut convins ca este interesul meu si al PNL ca cel care va ocupa functia de ministru al Transporturilor de luni practic, ca luni trebuie sa depuna juramantul, este o persoana cu experienta politica, cu imagine foarte buna si profesionist in domeniu. Nu am respins o propunere oficiala, pentru ca nu mi s-a facut o propunere oficiala, ce a spus domnul Antonescu aseara este adevarat, propunerea mi se va face maine, dupa sedinta PNL", a spus Ponta, sambata, pentru MEDIAFAX.

El a amintit ca in acordul USL este prevazut dreptul prim-ministrului de a refuza sau a avea un ultim cuvant in cazul ministrilor, dar ca pana in prezent nu a fost niciodata cazul sa invoce acest drept.

"Sunt convins ca nu va fi cazul nici maine", a conchis Ponta.

Intrebat insa daca va accepta ca Nini Sapunaru sa fie ministru al Transporturilor in cazul in care aceasta va fi propunerea PNL, premierul a explicat ca nu doreste sa comenteze, deoarece s-ar grabi degeaba, si ca asteapta decizia conducerii PNL, insistand asupra faptul ca este convins ca va fi o propunere foarte buna "sau poate chiar doua".

Antonescu: Nu accept ideea ca oameni ca Silaghi sau Sapunaru pot fi compromisi, indiferent ce crede Ponta

Declaratia lui Ponta a generat, ulterior, o reactie a liderului PNL, Crin Antonescu, tot in media, care a aratat ca atat el, cat si PNL, nu vor accepta niciodata ideea ca oameni ca Nini Sapunaru sau Ovidiu Silaghi, despre care nu au informatii ca ar fi gresit cu ceva, pot fi compromisi, indiferent de ce crede Ponta.

"Eu, ca presedinte al PNL, si PNL nu vom accepta niciodata ideea ca niste oameni despre care noi nu avem nicio informatie ca ar fi gresit ceva, cum este Nini Sapunaru sau domnul Silaghi, nu putem sa acceptam ideea ca pot fi compromisi. Asta eu nu o sa accept, indiferent cine ce crede si chiar indiferent de ce crede premierul", a spus Antonescu, la un post de televiziune.

El a subliniat faptul ca propunerea oficiala pentru Ministerul Transporturilor va fi facuta de PNL in urma deciziei statutare luata in partid.

"Am spus asta de la bun inceput. Faptul ca domnul Nini Sapunaru este o varianta pe care eu am luat-o in calcul este o informatie publica. Dansul a confirmat ca am avut aceasta discutie. Decizia, insa, va fi luata duminica. Domnul Ponta se va pronunta asupra propunerii pe care noi o vom face duminica", a spus Antonescu.

El a mai aratat ca nu are de gand sa forteze mana cuiva pentru numirea de la Transporturi.

"Pentru mine nu se pune problema sa fortez mana cuiva. Eu nu pot sa accept, ca regula a jocului politic, ca se pot face dosare oricand, la orice ora, ca presa domnului Basescu poate desemna ministri. In ciuda presiunilor, noi nu ne-am oprit din a demasca anumite lucruri. Nu incetam sa spunem ca este si de datoria premierului si ministerului Justitiei sa faca ceva legal, democratic, dar sa nu se faca nimeni ca nu vede asta", a adaugat Antonescu.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Portretul ministrului Transporturilor, in viziunea lui Ponta. Vrea o persoana cu imagine buna
Portretul ministrului Transporturilor, in viziunea lui Ponta. Vrea o persoana cu imagine buna

Premierul Victor Ponta a declarat agentiei MEDIAFAX ca asteapta, duminica, din partea PNL ca pentru Transporturi sa fie propusa o persoana cu experienta politica.

Surse Mediafax: Ponta nu e de acord cu varianta Sapunaru. Antonescu: E o propunere cu multe sanse
Surse Mediafax: Ponta nu e de acord cu varianta Sapunaru. Antonescu: E o propunere cu multe sanse

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, precizand insa ca "crede sincer" ca Nini Sapunaru este o "propunere cu multe sanse de nominalizare".

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.