Antonescu: Actuala putere da tarcoale PNL si PSD, in speranta ca unul dintre aceste partide va trada

Dată publicare: 17-03-2012 07:44
Dată actualizare: 14-08-2012 08:29


Crin Antonescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, sustine ca actuala putere "da tarcoale" PNL si PSD, "in speranta ca unul dintre aceste partide va trada" USL pentru a salva PDL.

Intrebat cum comenteaza afirmatia prim-vicepresedintelui PDL Teodor Baconschi care a spus ca are incredere ca lideri puternici si cu experienta din PNL "se vor elibera", Crin Antonescu a catalogat drept "jenanta" atitudinea PDL care "da tarcoale" celor doua mari formatiuni din USL, in speranta ca una dintre ele "va trada".

"Actuala putere, prin toate vocile ei, nu doreste sa vorbeasca despre gestiunea problemelor tarii, despre marile probleme din sanatate, din educatie, din economie, din administratie, din sistemul de ordine publica, nimic. Nu doreste sa vorbeasca decat despre cine cu cine se va alia si spun ca este jenant ca de fiecare data, desi au primit raspunsuri categorice si din partea PSD, si din partea PNL, tot dau tarcoale in speranta ca unul din aceste partide va trada o intelegere sau aceasta constructie, care este facuta nu pentru noi, ci pentru milioane de oameni, si ca va salva PDL indiferent de rezultatul alegerilor.

Acesti oameni care au vorbit ce au vorbit si despre PSD si despre noi incearca sa intretina iluzia ca cineva dintre noi s-ar mai putea compromite cu ei, incearca sa intretina iluzia ca deciziile politice au fost luate doar de mine, in PNL, doar de Victor Ponta in PSD, lucru care cred ca este vizibil neadevarat", a spus Crin Antonescu.

Intrebat daca se asteapta ca si alti lideri ai PNL sa accepte diverse functii propuse de actuala putere, asa cum a facut Teodor Melescanu, presedintele PNL a spus ca Melescanu, "nu intamplator", nu facea parte din conducerea PNL si ca niciunul dintre liderii "oficiali, reprezentativi, mandatati si legitimi" ai partidului nu va proceda ca actualul sef al SIE.

"Fara indoiala ca domnul Melescanu, personaj cunoscut, cu notorietate, cu apreciere in buna parte, era un personaj politic important. Dar, in sensul in care vorbesc eu, domnul Melescanu nu facea parte din conducerea PNL si nu intamplator nu facea parte, asa incat niciunul dintre liderii oficiali si reprezentativi, mandatati, legitimi ai PNL, in urma ultimului Congres, nu a tradat si nu va trada. Niciunul", a mai spus Antonescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO