Noul ambasador al SUA la Bucuresti, primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Mesajul transmis in limba romana de Hans Klemm

Ultima actualizare: 24-09-2015 07:07

Noul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti a fost primit in luni seara de presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Noul ambasador al Statelor Unite a depus juramantul miercuri la sediul Departamentului de Stat al SUA. Hans Klemm a salutat eforturile Romaniei de a combate fenomenul coruptiei si a mentionat ca Bucurestiul reprezinta un exemplu in acest domeniu.

"Noul ambasador american Hans G. Klemm a subliniat relatiile bilaterale excelente dintre Romania si Statele Unite, evidentiind statutul tarii noastre de aliat de incredere al SUA si partener NATO. Hans G. Klemm a precizat ca, in calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltarii relatiilor economice romano-americane. Totodata, s-a referit la combaterea coruptiei din Romania, precizand ca oferirea de asistenta in acest domeniu va fi una dintre prioritatile mandatului sau", se arata intr-un comunicat de presa.

Totodata, ambasadorul a transmis un mesaj in limba romana, publicat pe contul de Facebook al Ambasadei americane la Bucuresti.

 

Hans Klemm, ambasadorul agreat al SUA la Bucuresti este deja fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei si va invita la un dialog deschis, atat in persoana, cat si online. Iata mesajul sau pentru romani.

Posted by U.S. Embassy Bucharest on Monday, September 21, 2015

Ceremonia de depunere a juramantului s-a tinut in prezenta secretarului de stat John Kerry, cu participarea ambasadorului desemnat al Romaniei in SUA, George Maior.

Nominalizarea lui Hans G. Klemm a fost confirmata prin vot deschis pe 5 august in Senatul SUA.

Hans G. Klemm a fost audiat in 22 iulie in Comisia de politica externa, unde a afirmat ca Romania este un "prieten" si un "partener" al Statelor Unite si ca aceasta tara nu este vulnerabila in fata propagandei ruse, potrivit audierii postate pe site-ul Senatului SUA.

Hans Klemm are 58 de ani si o experienta de peste 30 de ani, in diplomatie.

Sursa foto: Facebook

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO