Ambasadorul Maior și Ana Birchall s-au pozat cu Ghiță Mureșan cu ocazia celebrării Centenarului

Ultima actualizare: 30-11-2018 12:25
George Maior, Ghita Muresan, Ana Birchall
Facebook.com

Ambasadorul României în SUA, George Maior, și vicepremierul României Ana Birchall s-au pozat cu fostul bachetbalist Ghiță Mureșan cu ocazia celebrării Centenarului.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, ”Ambasada României în Statele Unite ale Americii a celebrat Ziua Naţională a României şi împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, printr-o recepţie oficială organizată miercuri, 28 noiembrie 2018”.

În prezenţa a peste 400 de invitaţi, evenimentul a fost onorat de vicepremierul României, Ana Birchall, numeroşi oficiali americani (Jackie Walorski, membru al Congresului SUA, Matthew Boyse, adjunct al asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, Luis Borunda, secretarul de stat adjunct al statului Maryland, reprezentanţi ai Consiliului Securităţii Naţionale din cadrul Casei Albe, ai Departamentului de Stat, Departamentului Apărării, Departamentului Energiei, Departamentului Comerţului), membri ai mediilor academic și de afaceri, diplomați acreditați la Washington, precum şi reprezentanţi ai comunității românești din Statele Unite.” 

Printre personalitățile române cu care cei doi oficiali ai statului român s-au fotografiat s-a aflat și fostul baschetbalist Ghiță Mureșan.

Potrivit News.ro, Ana Birchall a precizat că, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, România a reuşit să dezvolte substanţial Parteneriatul Strategic cu SUA.

"De la preluarea mandatului, mi-am dedicat eforturile cu prioritate către dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA. În întrevederile cu secretarul de Stat Mike Pompeo, cu secretarul Energiei Rick Perry, cu secretarul Apărarii Jim Mattis, cu secretarul Comerţului Wilbur Ross, cu Wess Mitchell, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de Stat al SUA, precum şi în toate celelalte întâlniri cu oficiali ai SUA, am abordat importanţa pe care România o ataşează dezvoltării şi aprofundării Parteneriatului Strategic cu SUA. 2018 a fost un an în care relaţia dintre România şi SUA a fost puternic consolidată şi aceasta este direcţia pe care Guvernul Dăncilă doreşte să continue mai departe", a evidenţiat vicepremierul român.

La finalul alocuţiunii, Ana Birchall a transmis un mesaj tuturor românilor în contextul aniversării Zilei Naţionale care marchează Centenarul Marii Uniri.

"Vă doresc tuturor o zi naţională care să vă deschidă inimile şi sufletele. O zi naţională în care să ne bucurăm de tot ceea ce ne-a dat Dumnezeu, în care să ne respectăm unii pe alţii şi în care să cinstim eroismul celor care ne-au lăsat drept moştenire o patrie aleasă, unică în lume. O zi naţională în care să trăim şi să simţim sărbătoarea împreună! La mulţi ani, România! La mulţi ani tuturor românilor de 1 Decembrie, ziua noastră naţională!", a declarat viceprim-ministrul Birchall.  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO