Alina Gorghiu: "Nu avem majoritatea necesara unei motiuni de cenzura. Mi-as dori un guvern minoritar al PNL"

Alina Gorghiu, PNL FOTO AGERPRES

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca isi doreste un guvern minoritar al PNL, care sa puna in practica programul de guvernare al acestui partid.

"Mi-as dori un guvern minoritar al PNL care sa puna in practica programul de guvernare pe care noi l-am lucrat destul de mult si pe care l-am facut public. O parte dintre masuri reusim totusi sa le mai impunem, pe aici, pe colo, fortand coalitia aflata la guvernare sa mai accepte si masuri ale Opozitiei, cum de altfel o sa reusim noi ca Opozitie intr-un final, chiar daca domnul Dragnea o sa isi puna semnatura pe proiectul legat de votul prin corespondenta. O sa reusim si asta pana la urma, pentru ca nu poti sa repeti greselile domnului Ponta la infinit. La un moment dat trebuie sa le faci pe ale tale", a afirmat, luni seara, Gorghiu, conform Agerpres, care citeaza Antena 3.

Ea si-a exprimat convingerea ca orice guvern ar fi mai bun decat cel al premierului Victor Ponta.

"Sunt foarte convinsa ca orice fel de guvern este mai bun decat Guvernul Victor Ponta. Ideea de premier inseamna sa fii frecventabil, credibil, inseamna sa nu minti, sa nu fii ipocrit, sa nu jignesti, samd. in schimb, cred ca optima este varianta unui guvern cu prim-ministru liberal. Da, o echipa tanara, plina de ambitii, cu program de guvernare foarte bine construit, care sa ramana intr-un parteneriat cu Presedintia, cu Parlamentul, cred ca poate da acele rezultate pe care Romania le merita. Si de ce nu, un guvern pe care eu il vad european. Nu pot sa mai gandesc guvernul in functie de ce isi doreste un lider de partid politic sau un anume reprezentant al partidului politic. Nu. Trebuie sa te raportezi la mult mai mult decat atat. (...) Sunt convinsa ca putem prelua guvernarea cu un guvern capabil. Nu aici e problema de capacitate in a genera resurse umane de buna calitate sau proiecte de politici publice coerente, viabile, de perspectiva", a adaugat Gorghiu.

Copresedintele PNL precizeaza insa ca variantele prin care liberalii ar putea ajunge la guvernare sunt demisia premierului, in care nu crede, si motiunea de cenzura, pentru care nu au suficienti parlamentari care sa o adopte.

Citește și
Vasile Blaga si Alina Gorghiu FOTO AGERPRES
Dupa PSD, si PNL recunoaste ca are o problema mare cu datoriile: "Avem conturile blocate"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Ieri, pe 13 septembrie, de exemplu, au fost 100 de zile din momentul in care Victor Ponta a fost pus sub urmarire penala. Eu cred intr-o reteta europeana. Nu cred in premierul pus sub urmarire penala de 100 de zile care in continuare sta in doua ate si un picior de scaun la Palatul Victoria pentru ca domnul Dragnea, de la partid, nu vrea sa-l schimbe de frica sa nu intre in Opozitie. Eu chiar cred ca sunt momente in politica si-n cariera unui om cand trebuie sa iei niste decizii pentru tara, si nu pentru tine. Ca Ponta nu isi va da demisia este un lucru pe care incep sa il cred cu tarie dupa comportamentul constant al domniei sale - bagatelizeaza si trimite in derizoriu orice fel de demers prin care i se cere aceasta demisie", a mai spus Gorghiu.

Ea a precizat ca PNL a reusit sa stranga 1,2 milioane de semnaturi, pe perioada verii, "din partea unor romani care asta isi doresc, ca Victor Ponta sa plece".

"Varianta doi este motiunea de cenzura. In acest moment nu avem acea majoritate necesara pentru a fi adoptata motiunea astfel incat sa venim cu un guvern al PNL, dar este exact scenariul pe care mizez. Nu vreau sa fiu nici pesimista in privinta motiunii de cenzura, nici optimista. (...) Mi-as dori, daca reusim sa promovam motiunea de cenzura, sa o voteze un numar suficient de parlamentari", a explicat Gorghiu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Femeile liberale il reclama pe Ponta pentru afirmatia despre
Femeile liberale il reclama pe Ponta pentru afirmatia despre "hienele raraite": "A adus atingere demnitatii Alinei Gorghiu"

Organizatia de femei a PNL a depus o petitie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, prin care cere sanctionarea lui Victor Ponta "din cauza derapajelor verbale ofensatoare si discriminatorii la adresa femeilor in spatiul public".

Dupa PSD, si PNL recunoaste ca are o problema mare cu datoriile:
Dupa PSD, si PNL recunoaste ca are o problema mare cu datoriile: "Avem conturile blocate"

PNL are datorii si are conturile blocate, a precizat marti copresedintele liberalilor Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu: Doar o guvernare nefunctionala se lauda cu inaugurarea a 10 kilometri de autostrada
Alina Gorghiu: Doar o guvernare nefunctionala se lauda cu inaugurarea a 10 kilometri de autostrada

Copresedintele PNL Alina Gorghiu afirma ca "doar o guvernare nefunctionala se lauda cu inaugurarea a 10 kilometri de autostrada".

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.