Alegeri parlamentare in Suceava. Cine se lupta pentru locurile de senatori si deputati din judet

Gheorghe Flutur

Doi fosti presedinti ai CJ Suceava, trei fosti prefecti si un fost secretar general al Guvernului vor cere votul sucevenilor pentru a deveni parlamentari. 

Gheorghe Flutur, politician cu state vechi in PDL, vrea sa redevina senator, avand contracandidat un medic intrat in politica in februarie.

In judetul Suceava sunt patru colegii uninominale pentru Senat si zece pentru Camera Deputatilor. Pe langa aceste locuri, din judet mai candideaza pentru Camera Deputatilor, dar pentru locurile pentru minoritatile nationale, Ghervaze Longher, din partea Uniunii Polonezilor din Romania si Mircea Grosaru din partea Asociatiei Italienilor din Romania.

Pentru cele patru colegii uninominale pentru Senat, USL Suceava ii propune pe vicepresedintele filialei PSD Neculai Bereanu, pe medicul Tiberius Bradatan (PSD), pe presedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Dontu, si pe prim-vicepresedintele PC Suceava, avocatul Mihai Neagu. In cele zece colegii de deputat vor candida din partea USL liderul PNL Suceava, Alexandru Baisanu, presedintele PC Suceava, Paul Rusu, deputatul PSD Eugen Uricec, deputatul PSD Ioan Stan, senatorul PSD Gavril Marza, liberalul Constantin Galan, om de afaceri din Radauti, presedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, deputatul PSD Eugen Bejinariu, deputatul PNL Dumitru Pardau si liderul studentilor liberali Radu Surugiu.

In cele patru colegii pentru Senat, Alianta Romania Dreapta ii va sustine pe secretarul general al PDL Gheorghe Flutur, pe fostul secretar de stat in Ministerul Sanatatii Cristian Anton Irimie, vicepresedintele PDL Suceava Corneliu Popovici si fostul director al Postei Romane Marius Vatavu. 

Citește și
Alianta Romania Dreapta
Lupta pentru parlamentare. Cum isi lauda opozitia si puterea candidatii la alegeri

Pentru functiile de deputati, ARD ii propune pe deputatul PDL Sanda Maria Ardeleanu, deputatul PDL Ioan Balan, vicepresedintele PDL Suceava Vasile Ilie, fostul primar PDL din Falticeni Vasile Tofan, fostul deputat Mihai Vitcu (PDL), senatorul PDL Orest Onofrei, seful de cabinet al lui Onofrei, Daniel Ungurian, omul de afaceri Dumitru Mihalescul, deputatul PDL Dan Gabriel Gospodaru, iar din partea Fortei Civice candideaza Ovidiu Milici, fost vicepresedinte PSD Suceava. Doi fosti deputati PDL, Dumitru Pardau si Eugen Uricec, candideaza la alegerile din 9 decembrie pentru un nou mandat, dar din partea USL, iar doi actuali senatori, Orest Onofrei de la PDL si Gavril Marza de la PSD, candideaza acum pentru un post de deputat.

Flutur vrea sa fie senator in cel mai mare colegiu din judet, avand contracandidat un medic proaspat intrat in politica

 Gheorghe Flutur a intrat in politica in anul 2000, cand a fost ales senator de Suceava pe lista PNL. In 2004, el a fost reales senator in judetul Suceava pe lista Aliantei "Dreptate si Adevar", candidand pe locurile PNL, iar apoi a fost numit ministru al Agriculturii, functie din care a fost revocat dupa ce s-a alaturat platformei liberale a lui Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.

In 2007, Flutur a infiintat, alaturi de Theodor Stolojan, Partidul Liberal Democrat, care a fuzionat apoi cu Partidul Democrat, formand Partidul Democrat Liberal. La alegerile locale din 2008, Gheorghe Flutur a castigat presedintia Consiliului Judetean (CJ) Suceava, invingandu-l pe fostul presedinte PSD al institutiei, Gavril Marza.

La alegerile locale din 10 iunie, Gheorghe Flutur a pierdut sefia Consiliului Judetean, iar acum el le cere sucevenilor sa il aleaga senator, candidand in colegiul la care a renuntat Orest Onofrei, prim-vicepresedinte al PDL Suceava, si care cuprinde municipiul Suceava si zona rurala din apropierea municipiului. De altfel, acesta este cel mai mare colegiu de Senat din judet. Flutur spune ca vrea sa castige mandatul de senator pentru a continua proiectele incepute in cele doua mandate de senator si unul in administratia judeteana.

"Doresc sa continui proiecte in Legislativ in special pentru mediul de afaceri, pentru accelerarea absorbtiei fondurilor europene si descentralizare. Experienta mea in politica si administratie vreau sa o pun in slujba sucevenilor si romanilor", afirma el. Despre contracandidatul sau de la USL, medicul Tiberius Bradatan, Flutur spune ca il respecta si ca se considera cel putin la fel de tanar ca acesta.

"Pe contracandidatul meu il respect. Sunt convins ca vom avea o campanie electorala civilizata. si eu am fost ca el si ma consider cel putin la fel de tanar, cu forta, energie si determinare", a precizat liderul PDL.

Tiberius Bradatan are 43 de ani si este medic la Spitalul Judetean, fiind si purtatorul de cuvant al unitatii medicale. El a intrat in PSD in luna februarie si a fost ales consilier local al municipiului Suceava in urma alegerilor locale. Bradatan lucreaza in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava din 1996, de la absolvirea facultatii.
Tiberius Bradatan a spus ca in campania electorala intra considerand ca se afla intr-o lupta cu sine insusi pentru a explica electoratului care sunt proiectele sale, ce tin in special de zona sociala. El sustine ca se diferentiaza din acest punct de vedere de contracandidatul sau.

"Campania electorala nu o vad ca pe o lupta cu un alt candidat. Poate o lupta cu mine insumi pentru ca vin dintr-o zona de actiune diferita de a celuilalt candidat si vin cu dorinta de a ma manifesta pe o alta parte a politicii, politica sanitara, de educatie, politica sociala, iar ceea ce mi se pare mie important este sa transmit oamenilor ceea ce imi propun ca ei sa vina alaturi de mine", afirma Bradatan.

Un fost secretar de stat si un om de afaceri, ambii consilieri judeteni, contracandidati in acelasi colegiu de Senat

In colegiul de munte al judetului Suceava, care include statiunile Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc si Gura Humorului, candideaza fostul secretar de stat in Ministerul Sanatatii Cristian Anton Irimie, actualul senator Sorin Fodoreanu din acest colegiu renuntand la o noua candidatura. Irimie a fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii in guvernele PDL, incepand din ianuarie 2009 pana la caderea Guvernului Ungureanu si a fost propus sa preia portofoliul Sanatatii in noiembrie 2009, cand se forma un nou guvern de catre Liviu Negoita, care insa nu a ajuns sa fie votat. El a fost seful Maternitatii Suceava in perioada 2007-2009 si director al Spitalului Judetean Suceava intre 1992-1993 si 2005-2006.

In timpul guvernarii PSD, 2001-2004, Cristian Anton Irimie a fost seful Directiei de Sanatate Publica Suceava. Irimie a absolvit in 1978 Facultatea de Medicina din Bucuresti, a devenit medic primar in 1992, are studii masterale in management sanitar si a urmat cursuri de management al serviciilor spitalicesti si de management in sanatate publica in Belgia, Olanda si Grecia. Cristian Irimie a fost membru PSD pana in ianuarie 2007, cand a trecut la PLD si a devenit membru PDL in urma fuziunii PDL cu PLD. El a fost ales consilier judetean in CJ Suceava in urma alegerilor locale din iunie.

Contracandidatul lui Irimie din partea USL este omul de afaceri din Gura Humorului Neculai Bereanu, vicepresedinte al PSD Suceava. Bereanu a candidat si la alagerile din 2008, pentru Camera Deputatilor atunci, insa fara succes. Neculai Bereanu este inginer si are o firma care comercializeaza produse si utilaje pentru gradini si pentru lucratorii forestieri. in urma alegerilor locale din iunie el a fost ales consilier judetean la Suceava.

 In colegiul de Senat reprezentat acum de Gavril Marza si care cuprinde zona municipiului Falticeni, USL il sustine pe presedintele executiv al organizatiei judetene si presedinte al organizatiei municipale PSD Suceava, Ovidiu Dontu, care este director al cabinetului prefectului de Suceava. Dontu a candidat in 2008 pentru functia de deputat in colegiul din municipiul Suceava, unde unul dintre contracandidati era presedintele PNL Suceava, Alexandru Baisanu, dar functia a fost castigata atunci de candidatul PDL Sanda Maria Ardeleanu.

In acest colegiu de Senat, ARD l-a propus pe Corneliu Popovici, fost secretar executiv al PSD Suceava pana in 2009. Popovici a fost secretar de stat in Ministerul Turismului in Guvernul format de PDL si PSD, iar dupa retragerea PSD de la guvernare el a demisionat din partid si a devenit consilier al ministrului Dezvoltarii Elena Udrea. Popovici mai este cunoscut si din imaginile oferite de televiziuni, cand Elena Udrea pleca de la comisia parlamentara de ancheta privind activitatea sa de ministru al Turismului, iar acesta i-a chemat liftul.

In colegiul de Senat care include municipiul Radauti si orasul Siret, USL il propune candidat pe prim-vicepresedintele PC Suceava Mihai Neagu. Mihai Neagu are 56 de ani, este avocat in Baroul Suceava si detine functia de prim-vicepresedinte al PC Suceava. Candidatul USL in acest colegiu a fost judecator timp de 10 ani la Judecatoria din Radauti si are o activitate de avocat de 16 ani. Actualul senator din colegiu, Tiberiu Prodan nu a mai fost dorit de organizatia PNL pentru aceasta functie. Prodan a fost ales de doua ori senator PNL, dar in 2009 el a parasit PNL si s-a inscris in PDL, iar in iulie a anuntat ca revine in PNL. Acest gest nu i-a determinat insa pe liberalii suceveni sa-i acorde sprijinul pentru o noua candidatura.

Contracandidatul lui Neagu din partea Aliantei Romania Dreapta este democrat-liberalul Marius Vatavu, fost director general al Companiei Nationale Posta Romana in cursul anului 2009. El a fost ales consilier judetean in 2004 si 2008, iar din 2004 si pana in ianuarie 2009 a fost director al Agentiei Teritoriale a Taberelor si Turismului scolar Suceava si al Directiei Judetene pentru Tineret Suceava. in prezent, Vatavu este presedinte al filialei Confederatiei Patronatului Roman din Suceava si director al unei firme de consultanta in management.

Cel mai vechi deputat din judetul Suceava, Ioan Stan (PSD), candideaza pentru un nou mandat in colegiul rural Falticeni

Cel mai vechi deputat din judetul Suceava, Ioan Stan, vicepresedinte PSD care activeaza in Camera Deputatilor din anul 2000, candideaza pentru un nou mandat in colegiul care include zona rurala a municipiului Falticeni. In ultima legislatura, el a fost autor sau coautor pentru 57 de propuneri legislative, din care zece au devenit legi.

Daca atunci cand a fost ales deputat avea un autoturism Daewoo si doua autocamioane, acestea nu mai apar in ultima declaratie de avere, el detinand un autoturism Mercedes cumparat in 2002, dar si bijuterii in valoare de 6.000 de euro, dobandite in perioada 1980-2010. Deputatul detine impreuna cu sotia o casa cu o suprafata de 1356 de metri patrati in Falticeni, dar are si o casa in comuna Spataresti si un apartament in Iasi. El mai are un cont in care detine 310.000 de lei.

Stan spune ca isi propune ca in urmatorul mandat sa desavarseasca proiectul pe care l-a inceput in colegiul sau. "Candidez pentru ca am avut, eu si colegii mei, un plan de actiune pentru dezvoltarea colegiului. Am facut multe din acest proiect de dezvoltare, dar trebuie sa desavarsesc in urmatorul mandat ceea ce ne-am propus, cu colegii mei si cu primarii din zona", a spus Ioan Stan.

Contracandidatul din partea ARD al lui Ioan Stan este Mihai Vitcu, fost deputat PSD in legislatura 1996-2000 si care in guvernarea 2000-2004 a fost inspector scolar general. Vitcu a intrat in 2008 in PDL si a candidat, fara succes, pentru functia de senator in colegiul care include municipiul Falticeni.

Doi deputati care au parasit PDL in primavara candideaza din partea USL

Fostul deputat PDL Dumitru Pardau, fost secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor in sase sesiuni din aceasta legislatura, candideaza la alegerile din 9 decembrie din partea USL pentru un nou mandat. Pardau a fost ales deputat in anul 2004, cand a candidat din partea PNL pe lista Aliantei Dreptate si Adevar. El a plecat din PNL odata cu infiintarea PLD, iar in 2008 a candidat si a fost ales cu peste 50 la suta din voturi deputat din partea PDL in colegiul care include municipiul Vatra Dornei.

Pardau a revenit in PNL in iulie 2012, activand in grupul parlamentar liberal si s-a inscris pentru a candida pentru un nou mandat, iar Delegatia Permanenta a PNL Suceava a votat in favoarea sustinerii acestei candidaturi. in ultima legislatura, Pardau a avut 23 de proiecte legislative, din care patru au devenit legi.

Deputatul detine, impreuna cu sotia sa, un apartament in Vatra Dornei, trei case de vacanta tot in Vatra Dornei, cumparate intre 2001 si 2006, un ARO din 1977 si un autoturism Audi din 2005, dar si bijuterii in valoare de 11.500 de euro. El are in conturi aproape 80.000 de lei si 12.000 de euro, a oferit un imprumut tatalui sau in suma de 200.000 de lei, dar are si credite scadente in 2020 in valoare de 20.000 de lei si 13.500 de euro.

La intrarea in primul mandat, deputatul avea in conturi 10.000 de euro, 9.000 de dolari, 100.000 de lei si avea de primit creante in valoare de 80.674 de dolari, dar avea si actiuni de 60.000 de euro la o societate comerciala. "Candidez pentru ca am inceput cu primarii din zona, indiferent de culoarea lor politicam mai multe proiecte si sunt alaturi si de primarul nou ales din Vatra Dornei pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta orasul, dar si pentru dezvoltare. imi propun sa gasesc, impreuna cu primarii, si solutii legislative pentru dezvoltarea zonei de munte. Candidez pentru ca am motivarea de a sprijini zona", a spus Pardau.

Contracandidatul sau din colegiul nr. 9 din partea ARD este un reprezentant al Fortei Civice, Ovidiu Milici, fost membru PSD timp de 11 ani, purtator de cuvant al organizatiei judetene a PSD, consilier judetean si vicepresedinte al filialei. El a parasit PSD la inceputul lunii octombrie, motivand ca guvernarea USL nu l-a sprijinit pentru a rezolva problemele oamenilor. Surse din PSD spun ca Milici ar fi vrut sa candideze la alegerile parlamentare, dar organizatia a votat alti candidati.

Un alt deputat care a fost membru al PDL si candideaza la aceste alegeri din partea USL este Eugen Uricec, fost presedinte al PD Suceava pana in 2007. Uricec a devenit deputat la sfarsitul legislaturii 2004-2008, cand l-a inlocuit pe deputatul PD Aurel Olarean, care fusese ales primar al municipiului Radauti. in 2008, Uricec a fost ales deputat PDL in colegiul uninominal 3, care cuprinde zona rurala a municipiului Suceava. Acum candideaza din partea USL in colegiul uninominal 4, care include municipiul Falticeni si care a fost castigat in 2008 de Catalin Nechifor, in prezent presedinte al PSD Suceava. Uricec a parasit PDL in aprilie 2012 si s-a inscris in PSD. in actuala legislatura, Eugen Uricec a avut 28 de propuneri legislative, din care doua au devenit legi.

Conform declaratiei sale de avere, el are un teren intravilan in comuna Darmanesti si unul extravilan in Poenari, ambele dobandite inainte sa fie deputat. De asemenea, din 1998 are un autoturism Daewoo si un cont de 25.000 de lei.

Contracandidatul lui Uricec din partea ARD este Vasile Tofan, fostul primar PDL al municipiului Falticeni. Tofan a fost ales primar in Falticeni in 2004, cand a candidat din partea PNL si a fost reales in 2008 pe lista PDL, dar in 2012 a pierdut alegerile, fiind invins de Catalin Coman, sustinut de PSD. 

Secretarul executiv al PSD, Eugen Bejinariu, candideaza pentru al treilea mandat de deputat in Suceava

Secretarul executiv al PSD, Eugen Bejinariu, in varsta de 53 de ani, candideaza pentru a treia oara pentru un post de deputat. Bejinariu, fost secretar general al Guvernului condus de Adrian Nastase si fost prim-ministru interimar pana la instalarea Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu, a fost ales deputat in 2004, pe lista PSD, iar in 2008 a fost reales in colegiul uninominal 8, care include orasul Siret. In ultima legislatura, deputatul a avut 33 de propuneri legislative, din care sase au fost adoptate si sunt legi.

Eugen Bejinariu detine, impreuna cu sotia sa, doua terenuri, un apartament si o casa de locuit in Bucuresti, dobandite in 2002 si 2008. De asemenea, el are un autoturism Toyota, in leasing, are tablouri si gravuri estimate la 75.000 de euro, icoane in valoare de 3000 de euro, obiecte decorative in valoare de 25.000 de euro, bijuterii in valoare de 9.000 de euro si mobilier in valoare de 28.000 de euro. El are in conturi 130.000 de euro si 300.000 de lei, dar si un credit scadent in 2028 in suma de 304.000 de euro. in ultimul an, Bejinariu a incasat din chirii 124.000 de lei, dar si 75.000 de lei din pensia de militar. Cand a devenit deputat, in 2004, el avea 64.000 de euro in conturi, dar si o participatie de 820.000 de lei la BCR.

Contracandidatul sau din partea ARD este seful de cabinet al senatorului PDL Orest Onofrei, Daniel Ungurian, un tanar democrat-liberal, consilier local in municipiul Suceava aflat la al doilea mandat. Ungurian are 33 de ani si este secretar general adjunct al organizatiei judetene de tineret a PDL Suceava. Un alt deputat care doreste sa-si reinnoiasca mandatul este Dan Gabriel Gospodaru, ales din partea PDL in 2008 in colegiul uninominal 10, care include orasul Gura Humorului. El va candida din partea ARD in acelasi colegiu. Gospodaru a fost membru PNL pana in 2007, cand s-a inscris in PDL, iar ca deputat a avut 41 de propuneri legislative, din care sase au fost adoptate, fiind legi.

Deputatul Dan Gabriel Gospodaru detine cinci hectare de teren agricol in comuna Rugionasa, un apartament in Suceava si o casa in comuna Manastirea Humorului. El are 18.000 de euro si 157.000 de lei investiti in fonduri de investitii. Contracandidatul lui Gospodaru din partea USL este liderul studentilor liberali, Radu Surugiu.

Surugiu, in varsta de 28 de ani, nascut in Piatra Neamt, este membru PNL din 2003, iar din ianuarie 2008 este presedinte al cluburilor studentesti liberale, iar din martie 2010 a fost desemnat secretar general adjunct al PNL. In perioada septembrie 2007 - iunie 2009 a fost sef de Birou evaluare si control turism pentru tineri in cadrul Directiei de Programe Recreative si Divertisment pentru Tineret din Autoritatea Nationala pentru Tineret. El este licentiat in stiinte politice al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si master in management bancar si asigurari.

Presedintele PNL Suceava incearca sa castige alegerile in colegiul in care a pierdut in urma cu patru ani cu acelasi contracandidat

Presedintele PDL Suceava, Alexandru Baisanu, candideaza in 9 decembrie pentru functia de deputat in colegiul uninominal 1, care cuprinde zona centrala a municipiului Suceava, unde a candidat si in urma cu patru ani, dar a fost surclasat de candidatul PDL Sanda Maria Ardeleanu. Acum, el are acelasi contracandidat, pe Sanda Ardeleanu.

Deputatul Sanda Maria Ardeleanu, membru PDL, fost prorector al Universitatii din Suceava, a castigat alegerile in 2008 in colegiul uninominal 1, alegerea sa fiind o surpriza in conditiile in care in acelasi colegiu candidau liderii suceveni ai PNL si PSD, Alexandru Baisanu si Ovidiu Dontu. In mandatul sau, Ardeleanu a avut 43 de initiative legislative, din care sapte au fost adoptate, fiind legi, a avut 52 de luari de cuvant si 42 de declaratii politice. Ea detine, impreuna cu sotul sau, doua parcele de teren in municipiul Suceava, precum si terenuri agricole in judetul Botosani, o casa de vacanta si o casa de locuit in municipiul Suceava.

Familia Ardeleanu mai are un autoturism Renault Megane si un Hunday Tucson, ambele achizitionate prin leasing, dar si obiecte de arta in valoare de 15.000 de euro. Deputatul PDL a obtinut in 2012 suma de 600.000 de lei din vanzarea unei case.

Alexandru Stefan Baisanu a fost subprefect si apoi prefect in guvernarea 2004-2008, iar in 2008 a candidat pentru functia de deputat in acelasi colegiu in care candideaza la aceste alegeri. in alegerile locale, liderul PNL Suceava a candidat pentru functia de primar, dar a pierdut, avand cu aproximativ o mie de voturi mai putin decat primarul in functie, Ion Lungu. Baisanu a fost votat insa si pe lista de consilier judeteni din partea USL si a fost ales apoi vicepresedinte al Consiliului Judetean Suceava.

Secretarul general adjunct al PDL, Ioan Balan, candideaza pentru un nou mandat de deputat; contracandidatul lui - presedintele PC Suceava

Pentru al doilea mandat de deputat candideaza in colegiul uninominal 2, care cuprinde cartierul sucevean Burdujeni si inca cinci localitati, secretarul general adjunct al PDL Ioan Balan, secretar general al PDL Suceava. In acest mandat de parlamentar, el a avut 52 de luari de cuvant, 50 de declaratii politice si 21 de initiative legislative, din care doua au devenit legi.
Balan spune ca doreste sa candideze pentru un al doilea mandat pentru ca se bucura de sustinerea locuitorilor din colegiu si pentru ca a reusit ca mare parte din promisiunile din campania electorala sa fie realizate.

El a spus ca in 2008, atunci cand a candidat pentru mandatul de deputat, a anuntat ca va renunta la mandat daca in primii trei ani nu reuseste sa puna in practica jumatate din ceea ce a promis. "Nu mi-am dat demisia, ceea ce inseamna ca am reusit sa fac mai mult de jumatate din ceea ce am promis. Azi am convingerea ca sunt mult mai priceput in politica decat acum patru ani, cand am candidat pentru functia de deputat si consider ca pot face mult mai multe pentrul localitatile din colegiu. Candidez si pentru ca ma bucur de sustinerea cetatenilor din colegiu", a afirmat Balan. Contracandidatul lui Balan din partea USL este liderul PC Suceava, avocatul Paul Rusu.

Paul Rusu a fost membru PNL pana in 2009, iar in noiembrie 2011 a fost desemnat sa reorganizeze filiala suceveana a PC. El a fost ales consilier local al municipiului Suceava in urma alegerilor locale din iunie 2012.

Doi senatori suceveni candideaza pentru functii de deputat

Senatorul PDL Orest Onofrei a decis ca la alegerile din decembrie sa candideze pentru un mandat de deputat in colegiul 6, care include municipiul Radauti, in colegiul pe care il reprezinta in prezent candidand liderul PDL Gheorghe Flutur. Onofrei, fost lider PNtCD, s-a inscris in 2003 in PNL si a fost ales deputat in 2004, dar a renuntat la mandat, preferand sa ocupe postul de prefect de Suceava. in 2008, Onofrei a candidat pentru functia de senator in colegiul uninominal nr. 2 ce include zona municipiului Suceava. in sase din cele opt sesiuni ale acestei legislaturi, Onofrei a fost secretar al Biroului Permanent al Senatului. In ultima legislatura, senatorul Onofrei a avut 40 de propuneri legislative din care cinci au devenit legi, a avut si 107 interventii in plen si 12 declaratii politice.

El detine, singur sau cu sotia, trei terenuri intravilane in Cluj Napoca, mostenite, un teren intravilan in Suceava si unul in comuna Marginea, dar si terenuri extravilane in Marginea si Bicaz Chei, case de locuit in Suceava, Cluj Napoca, o casa de locuit in Bicaz Chei si fanete in aceeasi localitate. Onofrei detine in conturi 18.000 de lei si 25.000 de euro, dar are si un credit de 50.000 de euro. Contracandidatul lui Onofrei in acest colegiu din partea USL este liberalul Constantin Galan, om de afaceri local.

Un alt senator care candideaza pentru functia de deputat este Gavril Marza, fost presedinte PSD Suceava si fost presedinte al Consiliului Judetean Suceava din 1996 si pana in 2008, cand functia a fost castigata de Gheorghe Flutur. In 2008, Gavril Marza a castigat functia de senator in colegiul 3, care cuprinde municipiul Falticeni si zona rurala limitrofa. in mandatul de senator, Marza a avut 43 de initiative legislative, din care 5 au devenit legi, a mai avut 25 de interventii in plen si 14 declaratii politice. Impreuna cu sotia sa, Gavril Marza, detine o casa in Suceava si doua case mostenite in comuna Casvana, precum si terenuri agricole si forestiere in comunele Casvana si Cacica si un autoturism Audi din 2007, dar si bijuterii cumparate sau mostenite in valoare de 7.200 de euro. Senatorul PSD are si 100.000 de lei intr-un cont si a imprumutat unei persoane fizice si unei biserici suma totala de 160.000 de lei. in ultimul an, din valorificarea produselor agricole, Gavril Marza a incasat 14.000 de lei.

Marza va candida pentru functia de deputat in colegiul 3, care cuprinde comunele Casvana si Cacica. Contracandidatul sau din partea ARD este Vasile Ilie, vicepresedinte al PDL Suceava si fost vicepresedinte al CJ Suceava in mandatele 1992-1996 si 2008-2012. El a fost si prefect al judetului Suceava in perioada 1996-2000.

Vasile Ilie a fost presedinte al PD Suceava pana in 2001, iar din 2002 s-a inscris in PSD, la acea vreme filiala fiind condusa de Gavril Marza. Ulterior, in 2007, Vasile Ilie i s-a alaturat lui Gheorghe Flutur in PLD, iar in urma alegerilor locale din 2008 a fost ales vicepresedinte al Consiliului Judetean din partea PDL. 

Presedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, candideaza pentru un mandat de deputat din partea USL avand contracandidat un om de afaceri

 In colegiul electoral 7, care cuprinde orasul Vicovu de Sus si care a ramas fara reprezentant in urma alegerilor locale, dupa ce deputatul George Coroama a devenit primar la Putna din partea USL, se vor confrunta presedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, si omul de afaceri Dumitru Mihalescul, proprietarul firmei Marelvi, distribuitor national de echipamente electronice si electrocasnice. Mihalescul a mai candidat in 2008 in acelasi colegiu, fara insa sa fie ales deputat.

Ovidiu Iane a candidat in 2009 din partea PER la presedintia Romaniei, in ianuarie 2010 a fost desemnat vicepresedinte al Partidului Verde, iar in ianuarie 2012 a devenit presedintele acestei formatiuni. In ianuarie 2002, Ovidiu Iane a fost retinut impreuna cu Mugur Ciuvica fiind acuzati de "comunicare de informatii false" dupa ce au distribuit un Armaghedon privind averea neoficiala a premierului din acea perioada, Adrian Nastase. Pe numele lui Iane a fost emis si un mandat de arestare pentru cinci zile dar in urma unei campanii de presa a fost eliberat dupa trei zile.

Mugur Ciuvica si Ovidiu Iane au fost scosi ulterior de sub urmarire penala pentru acuzatiile de raspandire de informatii false. La alegerile parlamentare, in judetul Suceava sunt asteptati la urne 575.959 de suceveni, dintr-un total al populatiei de 730.098 de locuitori. 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Campania electorala se anunta bogata in CIRC. Cat vor castiga artistii platiti de politicieni
Campania electorala se anunta bogata in CIRC. Cat vor castiga artistii platiti de politicieni

Campania electorala pentru alegerile parlamentare se anunta saraca in paine, dar bogata in circ. Politicienii se feresc sa faca daruri, ca sa nu fie acuzati de mita, insa stiu ca nu este ilegal sa-si distreze alegatorii, ca sa le castige voturile.

Lupta pentru parlamentare. Cum isi lauda opozitia si puterea candidatii la alegeri
Lupta pentru parlamentare. Cum isi lauda opozitia si puterea candidatii la alegeri

Uniunea Social Liberala si Alianta Romania Dreapta se lauda cu cei mai buni candidati pentru alegerile din 9 decembrie. Liderii celor doua aliante vor depune pana la sfarsitul saptamanii listele la Biroul Electoral Central.

Spectacol si in tribune, la show-ul USL de pe National Arena:
Spectacol si in tribune, la show-ul USL de pe National Arena: "Nu ne-au dat nici floricele macar"

La cel mai mare show electoral pe care l-a vazut Romania dupa 1989, PSD si PNL si-au prezentat de fata cu 70.000 de oameni candidatii pentru parlamentare.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Varianta candidatului comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pusă sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.