Povestirile cu corporatisti ale unei scriitoare misterioase din Romania. "Felii de lamaie"

Ultima actualizare: 11-04-2015 06:59

Dan C. Mihailescu prezinta azi un volum al unei autoare din Romania care foarte populara pe Internet, dar a carei persoana e mai degraba un mister

 Anca Vieru este autoarea colectiei de povestiri “Felii de lamaie”, pe care Dan C. Mihailescu o descrie drept “un volum amarui, de o feminitate incomoda” – desi despre autoare, care a debutat cu succes mai intai pe Internet, nu se stiu prea multe. De pe coperta, aflam ca este „o colectie de povestiri ca niste sentimentalisme urbane, cind ironice, cind triste, uneori cu accente grotesti, in care se regasesc tineri casatoriti si cupluri blazate, adolescente confuze si vecine curioase, oameni ai strazii, corporatisti, un sculptor in gheata, o fata cu parul de culoarea coniacului vazut in soare, o clasa de elevi care a pierdut un ochi de iepure, un postas pensionar care vrea sa-si schimbe numele.”

Intr-un interviu recent, autoarea recunoaste ca “sunt o persoana mai degraba retrasa si tacuta, asa ca nu mi-e prea usor sa vorbesc despre mine. Daca ar fi sa dau un raspuns concret ar suna cam asa: sunt casatorita, am o fiica studenta, am un job fara legatura cu scrisul si prietenii mei continua sa se mire de faptul ca m-am apucat de scris.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO