Bataie cu ardei iuti intre alegatorii unor partide. S-a intamplat chiar in Bucuresti

05-03-2014 18:20

Mai precis, in “Bucurestii de altadata”, descrisi de jurnalistul Constantin Bacalbasa si prezentati azi la “Omul care aduce cartea” de criticul literar Dan C. Mihailescu

Acum mai bine de 100 de ani, romanii inca se mai bateau pe strada din motive politice. E drept ca si politica se facea adeseori la berarie. O spune Constantin Bacalbasa, unul din acelor vremuri, despre care Dan C. Mihailescu spune ca “a scanat perfect Bucurestiul” in cartea sa, “Bucurestii de altadata”.

Chiar daca au peste un secol, povestile lui Bacalbasa merita citite. De pilda, cum a agatat la “Balul de la Hardau”, botezat astfel fiindca fetele ”veneau desculte, isi spalau picioarele in hardau, isi puneau ciorapii si ghetele sau pantofii pe care ii aduceau in mana si apoi intrau la bal”. Sau cum la alegeri sustinatorii partidelor isi aruncau cu ardei in ochi, stramosul spray-urilor paralizante de azi. Ori cum unul dintre eroii razboiului din 1877 a fost decorat pentru ca a furat un cal de la un turc. Din video puteti afla si toata povestea lui Constantin Bacalbasa, dar si unde puteti gasi aceasta carte superba.


VIDEO PROTVPLUS.RO